Aziatische keuken

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. De keukens in deze regio zijn voornamelijk beïnvloed door het boeddhismehindoeïsme en de islam. Met uitzondering van de Chinese vasteland keuken wordt hier veel vis gegeten. De voornaamste leverancier van koolhydraten is rijst. De smaken van verschillende gerechten horen elkaar te complementeren, waardoor in dezelfde gang zowel zoete als zoute gerechten geserveerd worden.

Geordend volgens nationaliteit worden de volgende keukens tot de Aziatische gerekend: 

Over ons nieuwste recepten

Koksnoot reuze garnalen met spinazie

Een bijzonder combinatie die u niet snel ergens zult vinden. Het idee om spinazie te combineren met reuze garnalen is uniek en erg lekker.De smaak variant in dit gerecht zult u doen verbazen

Thaise gele curry soep

Thaise curry verwijst zowel naar gerechten uit de Thaise keuken die gemaakt zijn met verschillende soorten currypasta als naar de pasta’s zelf. Een Thaise curryschotel wordt gemaakt van currypasta, kokosmelk of water, vlees, zeevruchten, groenten of fruit en kruiden. Curries in Thailand verschillen voornamelijk van de curries in de Indiase keuken door het gebruik van ingrediënten zoals kruiden en aromatische bladeren over een mix van kruiden. Thaise curry  wiki,

Er zijn honderden varianten te bedenken en ook met ingrediënten die niet in de supermarkt kan kopen moet je weer naar een Toko.

Ik  heb nu een Thaise gele curry soep samen gesteld waarvan u alles gewoon in u plaatselijke supermarkt kan kopen

En ik moet zeggen het is een heerlijke soep geworden

Ik wens u veel plezier met dit recept

meer soepen kijk in categorie

SOEPEN

.