Bladerdeeg hammetje

Bladerdeeg ham

Ingredients

Ingrediënten 270 g koelvers bladerdeeg 580 g beenham 250 g Tommies snack tomaatjes 150 g yoghurt Griekse stijl naturel 1 teen knoflook 100 g geraspte jongbelegen kaas 450 g bakplaat 1 staafmixer met maatbeker 1 grillpan

    Instructions

    • Bereidingswijze
      Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Neem het bladerdeeg uit de koelkast en laat 5 min. op temperatuur komen. Snijd de beenham in dunne plakken en dep het vlees goed droog. Halveer de tomaatjes. Schep de yoghurt in een schaaltje. Pers de knoflook boven de yoghurt en meng met peper en evt. zout naar smaak.
      Rol het deeg met het bakpapier op de bakplaat uit. Snijd het deeg in 4 brede repen. Schep de yoghurt in een baan op de deegbodems. Verdeel er de beenham en tomaatjes over. Bestrooi met de kaas. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin en gaar.
      Neem de taartjes uit de oven en leg ze op 4 borden. Schep de salade bij de taartjes.
    Share:

    Author: Paul

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *