Bonenstoofpot, cowboy stijl ,ook in het wilde westen waren de bonen stoofpotten bekend .in de prairie met de huifkar boven een kampvuur. Recepten gaan ver terug in de tijd , Wat zat erin nou eigenlijk van alles je kan het zo gek niet bedenken. maar waar de hoofdmoot omdraait is bonen en vlees. voor meer recepten gaan naar
mijn keuken
Bonenstoofpot
Bonen stoofschotel cowboy stijl het wilde westen
Prep Time 4 hours hrs
1 hour hr
Total Time 5 hours hrs
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 10 personen
Calories 30 kcal
Equipment
- 2 braad pannen
- stoofplaat
Ingredients
- 1 theelepel piment pan 1
- 1 thelepel anijszaad pan 1
- 1 blikje delmonde tomaten puree pan 1
- 2 stuk sukade lappen pan 1
- 2 eetlapels bloem pan 1
- 2 blad laulier pan 1
- 150 gram boter pan 1
- 1 blokje vlees bouillon pan 1
- 1 flesje rode huiswijn soepel (plusmarkt) pan 1
- 2 eetlepels bloem
- 100 gram champignons pan 2
- 1 bos bos of lente ui
- 3 teentje knoflook pan 2
- 1 stuk grote prei pan 2
- 1 stuk grote dikke winterpeen pan2
- 500 gram runder gehakt pan 2
- 1 fles BBQ saus bulls eye roze (Plusmarkt) pan 2
- 5 stuks speklappen (1 pak 4 a 5) pan 2
- 1 pot bruien bonen 250 gram pan 2
- 1 pot witte bonen 250 gram pan 2
- 1 pot kidney bonen 250 gram pan 2
Instructions
- We gaan beginnen met Pan 1.
- Doe ongeveer 150 gram boter in de pan en laat dit smelten .snij de sukade lappen in repen daarna in blokken, en leg ze in de pan even kort omwentelen dat ze goed nat zijn van de boter.
- Strooi ongeveer 2 eetlepels bloem over de sukade lappen.Goed omroeren de boter veranderd nu in een goud gele kleur.Braad dit aan totdat er geen rode stukken meer te zien is op half hoog vuur
- Afhankelijk hoe groot uw braadpan is, voeg nu de wijn toe ga ervan uit dat de wijn helft van de hoogte van uw vlees moet staan. Als u geen huiswijn soepel van de plus heeft adviseer ik een Bordeaux wijn. in ieder geval een rode wijn met een volle / soepele smaak.Als u de wijn toevoegt ruikt u een sterke alcohol geur. We gaan nu de alcohol laten verdampen.Laat het vlees nadat u dit goed heeft omgeschept ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg nu voor de rest water eraan toe tot het vlees net onder het vocht staat
- Neem 1 theelepel piment en strooi dit door de jus goed verdelen niet op 1 plek erin doen
- doe hetzelfde met de anijs zaad
- doe 2 laurier bladeren erin
- Voeg 1 bouillonblokje vleesbouillon toe verkruimel deze in de jus
- Belangrijk wijk in pan 1 zo weinig mogelijk van het recept af.Anders mist u het effect.Heeft u 1 van de ingrediënten niet begin er dan niet aan!
- Voeg nu het blikje tomaten puree toe
- Zet de pan op een stoofplaatje.Laagste stand en laat dit voor drie uur sudderen.Om het half uur omroeren, deksel erop maar niet afsluiten een kiertje open laten
- We gaan nu naar pan 2
- Doe het rundergehakt in de pan LET OP geen boter of olie erbij
- doe een scheut bull's eye bbq saus erbij
- Plet 2 stukken knoflook hak ze fijn en doe dit in de panBraad het gehakt lekker klaar Daarna haal het uit de pan en doe dit op een bord dek het af en laat maar staan komt later erbij
- Snij de prei en vieren en dan in moten
- Snij de winterpeen in tween en daarna in halve cirkels (LET OP dit is je Graad meter)
- Snij de bos ui in ringen
- Snij de paprika in blokje
- Snij de champignon en schijfjes
- Snij de speklappen in reepjes en doe deze in het vet van de gehakt bakken.totdat ze lekker een beetje bruin zijn en niet doorbakken
- Doe de prei erbij met de knoflook en de bosuien met de winterpeen even goed roerbakken Alles op half hoog vuur Rustig aan
- Doe de champignons erbij
- Doe de paprika erbij lekker roerbakken
- Gehakt erbij
- Lekker laten pruttelen laag vuur wel steeds omscheppen
- Neem de potten met bonen en giet deze in een zeef of vergiet goed omspoelen
- Doe ze in pan 2
- Oke nu op laag vuur lekker laten pruttelen
- Je heb nu 2 pannen aan het pruttelen
- Nu moet je op 2 dingen gaan letten Pan twee de bonen moeten nu garen langzaam .Als deze warm zijn zorg ervoor dat het niet te papperig wordt. Een graatmeter hiervoor is je winterpeen als deze hard en koud is .niet goed maar zacht met een lichte bijt en warm dan kom je in de buurt.Let op voeg geen zout of peper toe
- Als je denk dat pan 2 klaar is zet het vuur uit, deksel mag erop
- pan 1 je stoofvlees als deze zacht en mals is heb je het doel bereikt (Pikken mag proeven).Als je met je vork erin prikt moet het zo van je vork afvallen.
- zet pan 2 weer aan en warm deze op
- Giet pan 1 over in pan 2 met vocht en al
- Laat het jus lekker zakken
- Goed omscheppen en goed warm maken
- Serveren maar eetsmakelijk
Keyword bonen, bonenstoorpot, cowboy, stoven