Broccolie soep

Ingrediënten Scheutje olijfolie 2 sjalotjes of 1 ui 1 a 2 groentebouillon blokjes 500 gr broccoli 200 ml creme fraiche Verse bieslook

  1. Bereiding

    Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten. Voeg de broccoli in roosjes toe en vervolgens 1 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes en wat bieslook toe aan het water en laat 10 tot 12 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door. Serveer de broccolisoep met wat extra creme fraiche en verse bieslook.

    Tip: ik gebruik altijd 1 groentebouillonblokje voor 1 liter water en breng de soep daarna zelf nog eventueel op smaak met een beetje peper en zout. De broccolisoep is ook lekker met wat gebakken spekjes of gerookte zalm.