cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Coq au vin

Jouw winkel pagina

Coq au vin

Coq au vin (Frans: Haan in de wijn) is een Frans gerecht. De basis voor de stoofschotel is een hele haan en rode wijn, bij voorkeur een Bourgogne

de haan of eventueel kip wordt in stukken verdeeld in kipkarbonades, kippenpoten, vleugeltjes en het kipfilet. Enkel deze delen zijn nodig voor de stoofpot. De verdere bereiding is vergelijkbaar bœuf bourguinon. In de stoofschotel word onder andere mirepoixbouquet garni, en pareluitjes, champignons en spek toegevoegd. Het geheel wordt gestoofd in een gebonden saus van rode wijn. Het gerecht kan worden geserveerd met Parijse aardappeltjesaardappelpureestokbrood, gekookte rijst of pasta.bron wikipedia

Wij hebben gekozen voor  een hele kip. u kunt ook de losse ingerienten kopen

2 stuk kipfilet,2 stuk vleugel en 2 stuk kippepoot

Coq au vin

Coq au vin

kip in rode wijn
Prep Time 20 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 braadpan
  • 1 hakmes

Ingredients
  

  • 1 stuk kip
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram ontbijtspek
  • 200 gram winterpeen
  • 400 gram sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanjechampignon
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 400 ml volle rode wijn
  • 380 ml gevogeltefond
  • 1 takje verse tijm
  • 1 stuk gedroogd laurierblaadje
  • 5 gram verse platte peterselie

Instructions
 

  • verzamel de ingrediënten
    Coq au vin
  • Verdeel de kip met de wildschaar of een scherp mes in 10 stukken (drumsticks, dijen, vleugels, borst- en rugdelen).
    Coq au vin
  • Bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de kip op middelhoog vuur in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat 1 el bakvet in de pan achter.
    Coq au vin
  • bestrooi ze met bloem
    Coq au vin
  • rondom bruin. Neem uit de pan. Laat 1 el bakvet in de pan achter.
    Coq au vin
  • Snijd ondertussen het spek in reepjes. Schil de wortel en snijd in plakjes van 1 cm. Snipper ¼ van de sjalotten en halveer de rest. Snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en halveer.
    Coq au vin
  • Bak het spek, de wortel, gesnipperde sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Voeg de wijn, fond, tijm, laurier en gehalveerde sjalot toe.
    Coq au vin 1
  • Breng aan de kook en leg de stukken kip erin. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur garen. Roer af en toe.
    Coq au vin
  • Snijd ondertussen de peterselie grof. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur goudbruin. Voeg de champignons toe aan de kip en laat nog 30 min. zachtjes stoven.
    Coq au vin
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de
    Coq au vin
  • verwijder de takjes tijm en de platte peterselie
    Coq au vin
  • serveren, maar eet smakelijk
    Coq au vin
Keyword coq au vin, hete kip, rode wijn
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x