advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Crè­me brûlée

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider
voor presentatie

Crè­me brûlée

nagerechtCrè­me brûlée
Prep Time 10 mins
Cook Time 3 hrs 30 mins
Total Time 3 hrs 40 mins
Course Nagerecht
Cuisine Frans
Servings 2 personen
Calories 475 kcal

Equipment

  • kom
  • ovenschaaltjes
  • koelkast
  • brander
  • oven

Ingredients
  

  • 1 stuk vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk halfvol
  • 1 stuk eieeren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 koffielepels basterdsuiker wit

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 125 °C.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
  • Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. De eiwitten gebruik je niet.
  • Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.
  • Zet de schaaltjes voorzichtig op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 min. gaar worden en helemaal stollen.Laat
  • 30 min. op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
  • Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Neem ze uit de koelkast en zet ze op tafel
    voor presentatie
  • voeg 1 schepje basterdsuiker toe
    voor presentatie
  • verdeel de basterdsuiker
    voor presentatie
  • pak nu de brander en karameliseer de suiker
    voor presentatie
  • de suiker laad een goudbruine gloed achter
    voor presentatie
  • eet smakelijk
    voor presentatie
  • N.B
    Indien u geen brander heeft zet de schaaltjes bovenin de over en zet deze op grillen voor 30 sec tot een minuut let op het gaat snel
Keyword Cremé brulee
5 1 vote
Article Rating
voor presentatie

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x