cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Egyptische Koshari

Aantal recepten

Koshary , kushari of koshari ( Egyptisch Arabisch : كشري[ˈkoʃɑɾi] ) is het nationale gerecht van Egypte en een zeer populair straatvoedsel. [1] Een Egyptisch gerecht dat zijn oorsprong vond in het midden van de 19e eeuw, het gerecht combineert Italiaanse en Midden-Oosterse culinaire elementen. Koshary is gemaakt van rijst , macaroni en linzen gemengd, [2] gegarneerd met een gekruide tomatensaus en knoflookazijn en gegarneerd met kikkererwten en krokant gebakken uien . Het wordt vaak geserveerd met wat knoflooksap ; knoflookazijn en hete saus zijn optioneel.

Geschiedenis

Koshary is ontstaan ​​in het midden van de 19e eeuw, in een tijd dat Egypte een multicultureel land was in het midden van een economische boom . Het bestaat uit gebakken uien, linzen, rijst, macaroni en citroensaus . Het is enigszins verwant aan de Italiaanse keuken , maar het Egyptische gerecht heeft meer ingrediënten en smaken, vooral de lokale Egyptische saus die het de unieke smaak geeft waar het gerecht populair om is. citaat nodig ]

Men denkt dat het afkomstig is van khichri , hoewel de toevoeging van macaroni afkomstig lijkt te zijn van de Italianen .

Koshary werd in de beginjaren verkocht op voedselkarren en werd later geïntroduceerd in restaurants. 

Dit gerecht is zeer populair onder arbeiders en arbeiders en het gerecht is zeer geschikt voor massale cateringevenementen zoals conferenties. Het kan thuis worden bereid en wordt ook geserveerd in kraampjes langs de weg en restaurants in heel Egypte; sommige restaurants zijn gespecialiseerd in koshary met uitsluiting van andere gerechten, terwijl andere het als een van de vele producten aanbieden. Omdat traditioneel bereide koshary geen dierlijke producten bevat, kan het als veganistisch worden beschouwd , zolang alle frituren plantaardige olie gebruiken. bron wikipedia

koshari

Egyptische Koshari

nationale gerecht van Egypte en een zeer populair straatvoedsel. Een Egyptisch gerecht 
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine egyptisch
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 wok
  • 2 x steelpan

Ingredients
  

  • 1 pak macaroni 250 gram
  • 75 gram vermicelli
  • 100 gram rijst
  • 1 stuk chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 blikje tomaten puree
  • 75 ml water
  • 3 stuk tomaten
  • 1/2 stuk citroen
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel komijnzaad

Instructions
 

  • zet alle ingredientten klaar
    koshari
  • snij de tomaten in repen
    tomaten
  • snij 2 uien in ringen
    uien
  • sniper 1 ui
    uien
  • hak de knoflook klein
    knoflook
  • hak de kop en de kont van de peper
    peper
  • snij doormidden
    peper
  • Haal met een thee lepel de zade eruit
    peper
  • hak de peper in fijne stukjes
    peper
  • we gaan de linzen en kikkererwten Au bon marie koken.
    Au bain-marie is het in een (warm) waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van voedsel tot tegen het kookpunt. Het water (of de stoom daarvan) zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C.
    water mag dus niet koken
    koshari
  • duw de kikker erwten plat in de steelpan
    koshari
  • doe dit ook bij de linzen
    koshari
  • doe wat olie in de wok en frituur de uien ringen
    haal ze eruit en lag ze op een keuken doek om uit te lekken
    giet de overige olie af in een schaaltje niet weggooien
  • Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat op zacht vuur zo’n 2 minuten pruttelen.
  • Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snuf peper en zout. Giet de kikkererwten en linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  • Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien. Koshari maken doe je zó.
    koshari
  • Ik heb er voor gekozen om alles door elkaar te doen in een pan ,een heerlijk Egyptisch gerecht eetsmakelijk
    koshari
Keyword koshari, macaroni, vermicelli
koshari
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens