cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Egyptische Koshari

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Koshary , kushari of koshari ( Egyptisch Arabisch : كشري[ˈkoʃɑɾi] ) is het nationale gerecht van Egypte en een zeer populair straatvoedsel. [1] Een Egyptisch gerecht dat zijn oorsprong vond in het midden van de 19e eeuw, het gerecht combineert Italiaanse en Midden-Oosterse culinaire elementen. Koshary is gemaakt van rijst , macaroni en linzen gemengd, [2] gegarneerd met een gekruide tomatensaus en knoflookazijn en gegarneerd met kikkererwten en krokant gebakken uien . Het wordt vaak geserveerd met wat knoflooksap ; knoflookazijn en hete saus zijn optioneel.

Geschiedenis

Koshary is ontstaan ​​in het midden van de 19e eeuw, in een tijd dat Egypte een multicultureel land was in het midden van een economische boom . Het bestaat uit gebakken uien, linzen, rijst, macaroni en citroensaus . Het is enigszins verwant aan de Italiaanse keuken , maar het Egyptische gerecht heeft meer ingrediënten en smaken, vooral de lokale Egyptische saus die het de unieke smaak geeft waar het gerecht populair om is. citaat nodig ]

Men denkt dat het afkomstig is van khichri , hoewel de toevoeging van macaroni afkomstig lijkt te zijn van de Italianen .

Koshary werd in de beginjaren verkocht op voedselkarren en werd later geïntroduceerd in restaurants. 

Dit gerecht is zeer populair onder arbeiders en arbeiders en het gerecht is zeer geschikt voor massale cateringevenementen zoals conferenties. Het kan thuis worden bereid en wordt ook geserveerd in kraampjes langs de weg en restaurants in heel Egypte; sommige restaurants zijn gespecialiseerd in koshary met uitsluiting van andere gerechten, terwijl andere het als een van de vele producten aanbieden. Omdat traditioneel bereide koshary geen dierlijke producten bevat, kan het als veganistisch worden beschouwd , zolang alle frituren plantaardige olie gebruiken. bron wikipedia

koshari

Egyptische Koshari

nationale gerecht van Egypte en een zeer populair straatvoedsel. Een Egyptisch gerecht 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine egyptisch
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 wok
  • 2 x steelpan

Ingredients
  

  • 1 pak macaroni 250 gram
  • 75 gram vermicelli
  • 100 gram rijst
  • 1 stuk chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 blikje tomaten puree
  • 75 ml water
  • 3 stuk tomaten
  • 1/2 stuk citroen
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel komijnzaad

Instructions
 

  • zet alle ingredientten klaar
    koshari
  • snij de tomaten in repen
    tomaten
  • snij 2 uien in ringen
    uien
  • sniper 1 ui
    uien
  • hak de knoflook klein
    knoflook
  • hak de kop en de kont van de peper
    peper
  • snij doormidden
    peper
  • Haal met een thee lepel de zade eruit
    peper
  • hak de peper in fijne stukjes
    peper
  • we gaan de linzen en kikkererwten Au bon marie koken.
    Au bain-marie is het in een (warm) waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van voedsel tot tegen het kookpunt. Het water (of de stoom daarvan) zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C.
    water mag dus niet koken
    koshari
  • duw de kikker erwten plat in de steelpan
    koshari
  • doe dit ook bij de linzen
    koshari
  • doe wat olie in de wok en frituur de uien ringen
    haal ze eruit en lag ze op een keuken doek om uit te lekken
    giet de overige olie af in een schaaltje niet weggooien
  • Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat op zacht vuur zo’n 2 minuten pruttelen.
  • Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snuf peper en zout. Giet de kikkererwten en linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  • Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien. Koshari maken doe je zó.
    koshari
  • Ik heb er voor gekozen om alles door elkaar te doen in een pan ,een heerlijk Egyptisch gerecht eetsmakelijk
    koshari
Keyword koshari, macaroni, vermicelli
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x