Kip met spinazie
heerlijke stoofpot kip met spinazie
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 15 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 2 x wok pan of braadpan
Ingredients
- 3 stuk kipfilet
- 2 stuk hamlappen
- 125 gram champignons
- 1 blikje bounduell mexicaanse mix klein blikje
- 1 potje spinazie (hak)
- 1 koffie lepel thijm kruiden
- 1 koffie lepel Rozemarijn kruiden
- 3 teentje knoflook
- 1 rondje Balsamic o azijn (cranberry smaak)
- 1 rondje sweet sauer woksaus
- 1 koffie lepel stoofvlees kruiden
Instructions
- snij de champignons in stukken
- hak de teentje knofolook fijn
- snij de kip filet en de hamlappen in brokken
- kruid je vlees naar eigen smaak (kipkruiden of kerry kruiden enz.)
- bak de kipfilet in de eerste wok
- Bak de hamlappen in de tweede wok
- als het vlees gaar is doe de ham lappen bij de kip
- gebruik de tweede nu lege wok om de knoflook erin te doen
- doe de Mexicaanse mix erin inclusief vocht
- De spinazie erbij inclusief vocht
- even goed opwarmen
- doe de groenten bij het vlees
- strooi 1 koffielepel thijm erover
- strooi 1 koffielepel rozemarijn erover
- strooi 1 koffielepel stoofvlees kruiden erover (Stegeman)
- maak een rondje in de pan met de balsamico azijn (ik heb smaak cranberry gebruikt)
- maak een rondje sweet sauer woksaus van Conimex rond de pan
- zet de pan op een sudder plaat en laat deze een uur sudderen
- Tip: server met ; kriel aardappeltje , of pasta pennen maar ook witte rijst behoort to de mogelijkheid
- Eet smakelijk
Keyword hete kip, spinazie, stoofpot