advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Mini rijsttafel

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
5 maanden geleden

5 stars
Zeker een waardig recept leuk om te maken lekker om te eten

advanced divider
Print Pin
5 from 1 vote

Nasi goreng

nasi
Course Hoofdgerecht
Cuisine aziatisch
Keyword goreng, nasi
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 personen
Calories 578kcal
Author Paul
Cost 8

Equipment

  • wok

Ingredients

  • 1 pak rijst 300 gram
  • 1 stuk uit
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuk paprika
  • 1 scheut ketjap
  • 250 gram champignons
  • 2 theelepels sambal
  • 1 snufje komijn
  • 1 snufje gemberwortel
  • 1 snuf kurkuma
  • 1 theelepel peper en zout

Instructions

  • Kook de rijst gaar en laat deze helemaal afkoelen, het liefst in de koelkast. Gebruik je warme rijst dan gaat deze plakken. Snipper de ui en knoflook en bak deze in een wokpan aan in een beetje olie. Voeg de kruiden toe en de sambal en een scheut ketjap. Laat dit mengsel 1 min bakken. Voeg de paprika in blokjes toe een de pan en bak een paar minuten tot ze iets zacht beginnen te worden. Schep dan de champignons in plakjes er door en laat iets slinken.
  • voeg als laatste de prei toe en bak kort mee. Schep de koude rijst beetje bij beetje door de groenten. Proef of de nasi goreng goed op smaak is en voeg eventueel een beetje ketjap of sambal toe.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren, bijvoorbeeld een spiegelei of een omelet. Serveer de nasi goreng met een gebakken ei en wat kroepoek
Print Pin
5 from 1 vote

babi pangang-ajam Chicken tonight

babi pangang-ajam met chicken tonight saus
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Keyword ajam, babi pangang
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 personen
Calories 50kcal
Author Paul
Cost 10

Equipment

  • grilpan
  • wok of frituurpan

Ingredients

  • 2 stuks varkenshaas of karbonade
  • 1 strooisel varkens kruiden
  • 1 pot babi pangang-ajam Chicken tonight

Instructions

  • snij de varkenshaas in repen
  • gril ze op de grilpan
  • vul de wok met arc hide olie +/_ 250 cl
  • controleer de olie of deze heet genoeg is dit kan je met een pollepel doen.
    Als de bubbels rond de steel komen is de olie heet genoeg.
  • frituur de gegrilde repen ongeveer een minuut of 6 je ziet vanzelf of het goed gaat en dat het meer of minder moet
  • maak onder tussen de saus warm
  • doe de gefrituurde uitgelekte repen in een bakje
  • giet hierover de hete saus
  • eet smakelijk
Print Pin
5 from 1 vote

Gehakt balletjes in sate chicken tonight

Gehakt balletjes in sate chicken tonight
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Keyword balletgehakt, chickentonight-sate, satesaus
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4 personen
Calories 250kcal
Author Paul
Cost 10

Equipment

  • steelpan

Ingredients

  • 1 pak voorgebakken gehakt balletje voorkeur Aziatisch
  • 1 pot chickentonight-sate

Instructions

  • doe de chicken tonight-sate in de pan
  • voeg de voorgebakken balletjes toe
  • giet over in een serveer bak klaar
Print Pin
5 from 1 vote

pinda satésaus

panda satésaus
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Keyword pindasaus, satesaus
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 personen
Calories 74kcal
Cost 10

Equipment

  • steelpan

Ingredients

  • 3 eetlepels pindakaas (Calve voorkeur)
  • 1 longdrink glas water of melk of kokosmelk Maak hierin je keuze
  • 2 koffielepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 koffielepels knoflookpoeder

Instructions

  • Verschil pindasaus of sate saus, het is allebei gemaakt van pinda's
    echter de saus is pindasaus maar doe je het over een sate stokje vlees dan heet het sate saus.
    Hieronder de basis van pindasaus,diverse uitbreidingen zijn hierna mogelijk
  • doe drie eetlepels pindakaas in een steelpan
  • maak nu je keuze voeg 1 longdrinkglas water ,melk, of kokosmelk toe
  • sambal ketjap manis en de knoflook erbij
  • goed roeren
  • is de saus te dik voeg nogmaals water,melk of kokosmelk toe totdat gewenste dikt of kleur bereikt is.
  • Optie wil je zoeter voeg suiker toe
    Optie wil je frisser voeg citroensap toe
  • eet smakelijk
Print Pin
5 from 1 vote

Atjar Tjampoer

Gemengde zoetzure groente pittig
Course Bijgerecht
Cuisine Indonesisch
Keyword atjar, wittekool, wortelen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
7 days
Total Time 7 days 35 minutes
Servings 10 personen
Calories 45kcal
Author Paul
Cost 4

Equipment

  • kom
  • vergiet
  • potje

Ingredients

  • 300 gram witte kool gesneden
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 mili wijnazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 1 lepel sambal

Instructions

  • Was de witte kool en doe dit in de kom
  • strooi de zout over de kool goed bestrooien
  • mixen
  • strooi ruim de kurkuma over de kool tot de kool goed geel is
  • mixen en laat het staan 10 minuten
  • gooi het over in het vergiet de kool is nu zachter geworden
  • we gaan nu even spoelen om het zout er weer uit te halen (gedeeltelijk)
  • uitlekken en terug in de kom
  • Doe de geraspte wortelen erbij
  • mengen
  • doe 1 eetlepel sambal erbij en goed mengen (hou je niet van iets pittiger laat je de sambal weg) of juist iets meer jou keuze
  • vul het potje / potjes 80 %
  • voeg de suiker toe tot de rand 20%
  • Je pot zit vol … denk je
  • vul de pot met azijn of wijnazijn totdat de kool volledig onder staat
  • Deksel erop
  • laten staan voor 7 dagen koelkast (niet eerder openen
  • Heerlijk bij sla of bij de nasi of gewoon zo lekker fris
  • ongeopend 3 maanden houdbaar
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram