Startpagina

Sinds 2010

Patatas bravas

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Patatas bravas

In een reataurant krijg je vaak bij je bestelling zo schaaltje met van de heerlijke aardappelen partjes.

Dit zijn eigenlijk Patatas bravas

Patatas bravas 

(aardappelen in een pittige tomatensaus), ook wel patatas á la brava of papas bravas genoemd, zijn aardappelen in ongelijke vorm gesneden met een grootte van ongeveer 2 centimeter, gefrituurd in olie. Vaak gaan de aardappelen vergezeld met een hete, pikante tomatensaus, de salsa brava, welke over de patatas bravas wordt gegoten en gezamenlijk heet wordt opgediend.

Dit gerecht is zeer gebruikelijk in cafés en andere eetgelegenheden in enkele delen van Spanje, waar men het kan nuttigen vergezeld van een glas bier of wijn, geserveerd als een portie of tapas (aperitiefhapje), dat ongeveer een kwart kilo aan aardappelen bevat. Bovendien kan men dit gerecht vaak bestellen, met een aantal verschillende sauzen en verder chorizo, chistorra, gebraden kip of gebakken vis.

Het wordt beschouwd als een van de goedkoopste tapas, aangepast aan de lage prijs van zijn goedkope ingrediënten en de gebruikte ingrediënten maken het ook zeer geschikt voor vegetariërs.

Als je de saus erbij wil

Salsa bravaaar navigatie springen

Naar zoeken spriSalsa brava is een saus uit de , die men toevoegt aan aardappel te bereiden of om de smaak van andere voedingswaren te veranderen. Salsa brava heeft als .

Authentieke salsa brava wordt nog maar in weinig etablissementen bereid en wordt veelal vervangen door een industriële variant op basis van tomaten, dewelke nooit in het originele recept voorkwamen.bron wikipedia salsa brava,

 

patatas bravas

aardappelen uit de oven
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 40 mins
Course Bijgerecht
Cuisine spaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • oven
  • kom

Ingredients
  

  • 5 scheuten knoflook olie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 spin peper
  • 1 spin zout
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 6 stuk aardappelen vast kook

Instructions
 

Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Gebruik ongeveer 2 a 3 aardappelen per persoon
  • boen de schil schoon en verwijder de pitjes die er dik op liggen
  • snij de aardappel door midden
  • snij de 2 parten doormidden
  • doe de parten in de kom
  • besprenkel deze met knoflook olie
  • spin zout erover
  • spin peper erover
  • strooi er paprikapoeder over
  • hussel alles goed om
  • Leg de aardappelen op de bakplaat
  • 20 a 30 minuten in de oven op 200 graden
  • Eet smakelijk
  • serveer het met een heerlijk tomaten sausje
Keyword bravas, patatas
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Patatas bravas
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family