advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Schnitzel

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Wienerschnitzel

De wienerschnitzel is de bekendste variant. Deze wordt traditioneel van mager kalfsvlees van de fricandeau of het ‘Kaiserteil’ uit de achterpoot van het dier gemaakt. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de grootte van een gespreide hand, vervolgens met meel, ei en paneermeel gepaneerd, in een centimeters diepe laag reuzel of olie vlug gebakken en geserveerd met citroen. Het gerecht wordt in Wenen nog veel op deze manier opgediend in restaurants. Deze manier van vlees bereiden is overigens mogelijk niet Weens van oorsprong, maar uit Italië overgenomen door de Weners. De Italianen hebben het op hun beurt uit de Ottomaanse keuken overgenomen. In de huiselijke keuken wordt de schnitzel vaak niet in een dikke laag vet bereid, zoals van origine in “Butterschmalz” of boterreuzel, maar gewoon gebakken in boter.

Variant

Kalfsvlees is relatief duur en wordt voor schnitzels vaak vervangen door goedkoper varkensvlees, kippenvlees of ander mager vlees.

Onze variant ziet u hieronder wij bakken deze in roomboter, met een aanpassing van diverse koks zo maakt ieder het op zijn eigen manier

Schnitzel

schnitzel
Prep Time 30 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 35 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine duits
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 3 borden of bakken
  • i grote bakpan

Ingredients
  

  • 4 stuk schnitzel of varkenslap
  • 16 eetlepels kristalbloem
  • 5 stuks eieren
  • 16 eetlepels paneermeel
  • 1 spin zout
  • 4 spins peper
  • 4 theelepels mosterd (milde mosterd moet zacht van smaak zijn)
  • 200 gram roomboter
  • 2 eetlepels varkenskruiden

Instructions
 

  • neem 1 bord of bak en vul deze met de kristalbloem
    Gebruikt hier kristalbloem voor omdat deze net iets fijner en beter is dan gewone bloem.
    daardoor krijg je ook een mooier korst
  • klop de eieren los in de volgende bak
  • de laatste bak is de paneermeel hier gaan we wat aan toevoegen
    voeg 1 spin zeezout toe
    voeg 1 spin peper toe
    voeg twee eetlepels met varkenskruiden toe.
    Dit laatste zorgt ervoor dat de korst een heerlijke gekruiden smaak krijgt
  • Neem de ongepaneerd schnitzel of de plat geslagen varkenslap en smeer deze in met mosterd
  • alleen de bovenkant
  • voeg 1 spin met peper eroverheen (pepermolen) (geen zout)
  • leg de tweed schnitzel op de eerste hierdoor komt de overtollig mosterd aan de onderkant van de tweede en bij de derde en bij de vierde leg de drie snitzels op elkaar
  • De schnitzel zijn nu gekruid en klaar voor verder preparatie
  • haal de schnitzel door de bloem,schud de overtollige bloem eraf en zorg dat hij wit bedekt is
  • haal hem vervolgens door het ei
  • als laatste stap de paneermeel
  • doe de 100 gram roomboter in de pan
  • bak de schnitzel op hoog vuur aan tot hij lekker bruin is 3 a 4 minuten
  • voeg in tussen de overige 100 gram boter toe verdeeld in stukjes
  • omdraaien en bak de andere kant a 3 minuten
  • server het met onze heerlijke champignondroomsaus
    https://hinskens.nl/champignon-roomsaus/
    eet smakelijk
Keyword schinitzel
5 1 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram