snack

Snack

Snack

Snack of tussendoortje is een kleine maaltijd die meestal buiten de normale maaltijden genuttigd wordt. In Nederland wordt de term ‘snacks’ dikwijls gebruikt om bepaalde gefrituurde gerechten aan te duiden.

Doordat het meestal als aanvulling op de normale voeding wordt gegeten, en doordat het op wisselende tijdstippen genuttigd wordt, zijn snack een belangrijke oorzaak van overgewicht.

Bovendien bevatten snacks vaak veel vet en koolhydraten, waardoor ze veel calorieën bevatten en daardoor overgewicht kunnen veroorzaken als ze te vaak gegeten worden.

Voorbeelden van populaire snacks zijn friet, (broodjekroket (meestal rund- of kalfsvleeskroket, maar ook: satekroket, goulashkroket), (broodje) frikandelhamburgerhotdog (ook met braadworst ertussen), chips en borrelnootjes.

Met name frituren en cafetaria‘s bieden een gevarieerd aanbod aan snacks, naast de eerdergenoemde frikandel, kroket en hamburger kennen we nog de bami– en nasischijf (of -blok), de tosti, de knakworst, de bockworst, de curryworst, de pikanto (gekruide gehaktstaaf), de vlampijp (heetgekruide vleesloempia), de mexicano, de sjasliek (3 vleesstokjes), de reifkoek (aardappelschijf), de berenhap (schijven gesneden gehaktbal afgewisseld met uien op een stokje en een pikante korst rond), de sitostick (blokjes kalkoenvlees, afgewisseld met uien op een stokje en als geheel door een beslag gehaald), de kaassouflé, de kipcorn, de shoarmarol, de smulrol en natuurlijk de oer-Hollandse portie bitterballen (meestal 6 of 8 stuks). In Noord-Nederland vindt men ook de eierbal.

Dit ruime aanbod heeft met name rond de laatste eeuwwisseling een hoge vlucht genomen toen ook fritures ingevolge marketing zich meer met productdifferentiatie zijn gaan bezighouden.

Wonton kip en knoflook garnalen

Heerlijk gevulde wonton met kip en knoflook garnalen

Read More
Paul25 november 2020
Tags:

P&H Vleeskroket

Heerlijk rijk gevulde vleeskroket

Read More
Paul15 november 2020
Tags:

Risolles

Risolles gevulde pannenkoek gefrituurd

Read More
Paul14 november 2020
Tags:

Frikandel

frikandel

Read More
Paul7 november 2020
Tags:

Loempia met kip

Een loempia is een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer ingang heeft gevonden in de Filipijnse, Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken. Er zijn veel varianten. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.

Read More
Paul18 oktober 2020
Tags:

Snack aardappel met onbijtspek

Snack aardappel met ontbijtspek.Dit is een snack voor bij de borrel of zomaar weer eens wat anders dan een zoutje

Read More
Paul27 april 2020
Tags: