Stoof gerechten

Stoof gerechten

Stoofpot is een gerecht dat gedurende lange tijd gaargestoofd wordt.

Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees/vis en/of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van een snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer bijgehouden wordt, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken.

Stoofpotten worden klaargemaakt met een beetje water, voornamelijk om aanbranden tegen te gaan, en kunnen rustig een korte tot halflange tijd alleen gelaten worden.

Over ons nieuwste recepten

Toltött paprika

 

Gevulde paprika’s dit recept hebben we van een Hongaarse/Duits vriendin gekregen.
Anita.Szecsenyi  

 

En het is super lekker Het gerecht wordt gemaakt met witte/gele punt parika’s ook wel zöldpaprika of tv paprika genoemd.


Van het woord Tölteni Valo, geschikt om te vullen.
Het vel is zachter van deze paprika en heerlijk van smaak en boordevol met vitaminen. Om de paprika te krijgen is nog een puntje ze zijn bijna niet te krijgen in een gewone super markt .persoonlijk ben ik naar Rotterdam gegaan om op de markt deze paprika’s te halen van alle markt kramen was er maar 1 die dit verkocht

 

Witpunt paprika - Hongaarse wax peper - WestlandPeppers | Webshop