stoof gerechten

Stoof gerechten

Stoof gerechten

Stoofpot is een gerecht dat gedurende lange tijd gaargestoofd wordt.

Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees/vis en/of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van een snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer bijgehouden wordt, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken.

Stoofpotten worden klaargemaakt met een beetje water, voornamelijk om aanbranden tegen te gaan, en kunnen rustig een korte tot halflange tijd alleen gelaten worden.

Bonen stoofpot

heerlijke bonenstoofpot

Read More
Paul23 oktober 2020
Tags:

Speklappen gestoofd

Speklappen, heerlijke gestoofde speklappen. Mijn vrouw is gek op speklappen vooral op de BBQ. Echter nu deze in de winterstalling staat. Heb ik heerlijke gestoofde speklappen gerecht bereid. Dit gerecht is simpel en snel te maken .In nog geen 1,5 uur. en laag aan koolhydraten. De zeer zacht smaak van deze speklappen voert je mee in een zee van kruiden die in het gerecht zitten. Deze gestoofde speklappen kan je op diverse manieren serveren. zowel met aardappelen of rijst. wat groente betreft kan sperzieboontjes, haricots of sugersnaps worden gebruikt. Dit gerecht wordt met veel jus en uien geserveerd

Read More
Paul10 oktober 2020
Tags:

Champignons in het gras

kastanje champignon in het gras

Read More
Paul23 mei 2020
Tags:

Boeuf bourguignon

Een Frans stoofgerecht Boeuf bourguignon

Read More
Paul8 maart 2020
Tags:

Stoofvlees Paul

Stoofvlees Paul is op eigengereide wijze samengesteld uit vele recepten. Met hier en daar een eigen twist.Heerlijk met Patat een mix van stoofvlees,oma stoofvlees en Vlaamse stoverij.

Read More
Paul25 januari 2020
Tags: