Go Back Email Link
arroz-con-pollo

Arroz con polo , rijst met kip

rijst met kip
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course Hoofdgerecht
Cuisine zuid-americaans
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Ingredients
  

  • 500 gram kippedijen
  • 500 gram rijst Lassie panklaar,2 pakken.
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stuks tomaten
  • 1 blijkje tomaten puree
  • 250 gram diepvries erwten
  • 2 scheuten olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 koje water
  • 1 stuk wortel
  • 1 bosje selderij
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 spinsel peper en zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 blaadje laurier

Instructions
 

  • Verzamel al je ingrediĆ«nten
    arroz-con-pollo
  • snij de tomaten, paprika en ui, wortel in blokjes
  • Bak de ui en de knoflook op middelhoog vuur
    arroz-con-pollo
  • kruid de kippendij stukken snij ze op maat en doe ze in de pan
    arroz-con-pollo
  • bak de kippendijen even goed aan doe daarna de soja saus erbij goed omroeren
    arroz-con-pollo
  • Bouillon in een kop met water, en giet dit in de pan.
    Doe ook nu de kruiden de bouillon erbij.
    tomaten, tomaten puree, paprika, en de wortel in blokjes erbij.
    hak de selderij fijn en doe het laurierblad erbij
    Laat dit 20 minuten pruttelen op half hoog voor
    arroz-con-pollo
  • Giet de erwten erbij. en pruttel nog eens 20 minuten
    arroz-con-pollo
  • maak de rijst los op een bord of in een kom.
    arroz-con-pollo
  • verdeel dit in de pan en stoof door voor een 15 minuten.
    arroz-con-pollo
  • Eet smakelijk
    arroz-con-pollo
Keyword bloemkoolrijst, hete kip