Go Back Email Link
Atjar Tjampoer

Atjar Tjampoer

Paul
Gemengde zoetzure groente pittig
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
7 days
Total Time 7 days 35 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Indonesisch
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • kom
  • vergiet
  • potje

Ingredients
  

  • 300 gram witte kool gesneden
  • 150 gram geraspte wortelen
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 mili wijnazijn
  • 1 eetlepel zout
  • 1 lepel sambal

Instructions
 

  • Was de witte kool en doe dit in de kom
  • strooi de zout over de kool goed bestrooien
  • mixen
  • strooi ruim de kurkuma over de kool tot de kool goed geel is
  • mixen en laat het staan 10 minuten
  • gooi het over in het vergiet de kool is nu zachter geworden
  • we gaan nu even spoelen om het zout er weer uit te halen (gedeeltelijk)
  • uitlekken en terug in de kom
  • Doe de geraspte wortelen erbij
  • mengen
  • doe 1 eetlepel sambal erbij en goed mengen (hou je niet van iets pittiger laat je de sambal weg) of juist iets meer jou keuze
  • vul het potje / potjes 80 %
  • voeg de suiker toe tot de rand 20%
  • Je pot zit vol ... denk je
  • vul de pot met azijn of wijnazijn totdat de kool volledig onder staat
  • Deksel erop
  • laten staan voor 7 dagen koelkast (niet eerder openen
  • Heerlijk bij sla of bij de nasi of gewoon zo lekker fris
  • ongeopend 3 maanden houdbaar
Keyword atjar, wittekool, wortelen