Was de witte kool en doe dit in de kom
strooi de zout over de kool goed bestrooien
mixen
strooi ruim de kurkuma over de kool tot de kool goed geel is
mixen en laat het staan 10 minuten
gooi het over in het vergiet de kool is nu zachter geworden
we gaan nu even spoelen om het zout er weer uit te halen (gedeeltelijk)
uitlekken en terug in de kom
Doe de geraspte wortelen erbij
mengen
doe 1 eetlepel sambal erbij en goed mengen (hou je niet van iets pittiger laat je de sambal weg) of juist iets meer jou keuze
vul het potje / potjes 80 %
voeg de suiker toe tot de rand 20%
Je pot zit vol ... denk je
vul de pot met azijn of wijnazijn totdat de kool volledig onder staat
Deksel erop
laten staan voor 7 dagen koelkast (niet eerder openen
Heerlijk bij sla of bij de nasi of gewoon zo lekker fris
ongeopend 3 maanden houdbaar