Zet alle ingrediënten klaar voor de bloemkool bom.
Zet een ruime pan water op en breng dit water aan de kook.
Maak de bloemkool in de tussentijd schoon,
snijd de stomp eraf
verwijder een stukje uit de hardere kern.
Als het water kookt, leg de bloemkool in de pan kook deze 8 minuten.
kook voor 4 minuten
draai de bloemkool om en kook nog eens 4 minuten
Haal na 8 minuten de bloemkool uit het kokend water met een vergiet.
Doe de bloemkool in een vergiet en spoel deze af met koud water.Dit stopt het kook proces
Bereid het gehakt voor,1kg gehakt ,1 gesnipperde ui,1 zakje slager gehakt,1 ei.Alles goed mengen
Bekleed de bloemkool met gehakt
Maak een matje van het ontbijtspek. . Leg hier op 5 plakken ontbijtspek verticaal naast elkaar, net zo dat er nog een plak ontbijtspek tussen past. Leg vervolgens 2 plakken ontbijtspek horizontaal over de 5 plakken ontbijtspek. Vouw de verticale plakken ontbijtspek terug over de horizontale ontbijtspek. Leg nu op de uitsparing van de horizontale ontbijtspek plakjes ontbijtspek. Leg hierover weer 2 plakken ontbijtspek horizontaal op. Blijf dit zo vouwen tot het ontbijtspek matje klaar is.
Maak de barbecue gereed op 180 gr. C met de indirecte methode.
Leg de bloemkool in een skillet en bekleed deze gelijkmatig met het gekruid gehakt. Pak het bakpapier waarop het ontbijtspek matje ligt en leg deze over de met gehakt beklede bloemkool. Verwijder het bakpapiertje.
Als de barbecue op temperatuur is zet de bloemkool bom in de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue en gaar de bloemkool 60 minuten.
saus maken.Doe in de pan tomatenketchup van heinz, mostert, soete gembersaus, currysaus, ketjap manis wok saus Verwarm de barbecuesaus in een pannetje, breng de barbecuesaus aan de kook. Smeer de warme barbecuesaus met een bakkwast over de bloemkoolbom. Laat dit nog circa 10 minuten karamelliseren.
Haal de bloemkoolbom uit de barbecue serveer deze in de skillet. Snijd er aan tafel mooie punten van.