Go Back Email Link
Frikandel

Frikandellen

Een frikandel is een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten.
Prep Time 30 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 45 mins
Course snack
Cuisine Hollands
Servings 9 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • kroketenpers
  • pan
  • keukenmachine

Ingredients
  

  • 3 Theelepels zwarte peper poeder Kruiden mix
  • 2 Theelepels komijnpoeder Kruiden mix
  • 1 Theelepels Korianderpoeder Kruiden mix
  • 1/2 Theelepels kruidnagelpoeder Kruiden mix
  • 2 Theelepels theelepels geel mosterdpoederr Kruiden mix
  • 1/2 Theelepel heelepel nootmuskaatpoeder Kruiden mix
  • 1/2 Theelepel theelepel cayennepeper Kruiden mix
  • 400 gram speklappen Frikandel
  • 400 gram Kipfilet Frikandel
  • 500 gram Rundergehakt Frikandel
  • 1 stuk vlees bouillonblokje
  • 2 eetlepels Soja saus ketjap mannis

Instructions
 

  • Zet al het vlees in de koelkast en zet de kipfilet een half uur van te voren in de vriezer
  • Maak eerst je frikandellenkruiden klaar in een bakje
  • 1) Snij de speklappen in stukken en doe deze in de keukenmachine voeg 1/3 van je kruiden toe
    2) snij de kipfilet in stukken voeg toe aan de keukenmachine.
    voeg 1/3 van de kruiden toe
    voeg 1 eetlepel ketjap manis toe
    3)voeg de gehakt toe en de rest van de kruiden
    Laat de machine ongeveer 10 minuten draaien, indien het te dik is voeg klein beetje koud water toe
    spek
  • schep het gehakt mengsel in de Millecroquettes krokettenpers
    Maak hierna een keuze lange frikandellen of korte let op de frikandellen krimpen bij het koken
    Millecroquettes krokettenpers
  • kook de frikandel voor 10 minuten in de hete bouillon (1 blokje )
    koken
  • Laat ze uitlekken op een keuken papiertje. maak nu je keuze
    Frituren of de rest invriezen
    uitlekken
  • eet smakelijk
    Frikandel
Keyword frikandel