Go Back Email Link
eiermie

eiermie met kip ham en spek

mie met kip ham en spek
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine chinees
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • braad pan
  • Kookpan
  • vergiet

Ingredients
  

  • eier mie 1 pak Conimex
  • 1 pak oosterse groente met paksoi
  • 1 pak katenspek
  • 1 pak ham plakken
  • 500 gram runder gehakt
  • 2 stuk kipfilet
  • 1 ketjap manis zoet
  • 1 ketjap asin zout
  • 1 zoete chilisaus
  • 1 gember siroop
  • 1/2 pakje gehakt kruiden
  • 1 balsamica azijn

Instructions
 

  • vermeng het gehakt met de gehakt kruiden
  • bak het gehakt in de braadpan
  • doe er en scheut ketjap manis bij
    ketjap manis
  • doe er 1 steep over de gehele pan zoete soja woksaus bij
    soja wok saus
  • doe er wat gember siroop bij maak een rondje in de pan
  • kruid de kip met kip kruiden laat even staan
  • snij de katenspek ,leg het pak neer en snij dwars over in drie stukken zo ontstaat stukken van ongeveer 3 cm
  • doe een klein beetje olie in de wok niet te veel
  • katenspek erin
  • giet wat balsamica azijn erover
  • bak de spek licht aan en haal het uit de pan
  • doe de in stukken gesneden kipfilet erin hapklare brokken van ongeveer 2cm
  • bak de kip gaar
  • haal de kip uit de wok
  • snij de ham plakken in stukje
  • doe de oosters wok groenten in de wok en laat dit op middelvuur opwarmen
  • zet een pan heet water op
  • als het water kookt doe er de eier mie erin ongeveer 1 bundel per persoon en een scheut ketjap asin indien (geen ketjap asin doe er wat zout in)
    kook dit voor 4 minuten haal na 1 minuut de mie uit elkaar in de pan
  • giet de mie af in een vergiet en laat uitlekken
  • doe de kip ,gehakt, ham, en katenspek in de wok
  • maak een rondje in de pan met zoete chilisaus goed omscheppen
  • strooi de mie over het wok gedeelte en snij dit met mes en vork in kleiner stukken
    mie schotel
  • goed omscheppen
  • eet smakelijk
    eiermie
Keyword eiermie, mieeiermie