Go Back Email Link
fondant aardappelen

fondant aardappelen

fondant aardappelen
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 10 personen
Calories 85 kcal

Equipment

  • braadslee of pan voor in de oven

Ingredients
  

  • 2 aardappelen per persoon (is 4 stuks)
  • 2 eetlepels archide olie
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel thijm kruiden
  • 1 eetlepel rozemarijn kruiden
  • 1 spin zout
  • 1 spin peper
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 liter water

Instructions
 

  • zet de oven op voor verwarmen op 200 graden
    We gaan eerst de fondant maken fondant is Frans voor stomp
  • snij de kop en de kont van de aardappel af
    aardappel
  • zet de aardappel recht op en snij langs de zijkanten de schil eraf
    aardappel
  • snij de aardappel door midden
    aardappel
  • u heeft nu uw fondant
    aardappel
  • bak deze in olie in een pan of braadslee
    aardappel
  • als de kop knapperig is draai de fondant om en doe dit ook met de andere kant.
    Giet de bouillon erbij de koppen mogen niet onder staan ongeveer driekwart
    voeg nu ook de thijm en rozemarijn toe in de bouillon
    bouillion
  • zet de schall in de over voor 30 minuten op 200 graden
    temp
  • Als de aardappelen nog ongeveer 10 minuten moeten
    oven
  • bak uw biefstuk
    biefstuk
  • haal de aardappelen uit de oven LET OP HEET
    aardappel
  • eetsmakelijk
    fondant aardappelen
Keyword fondant