Go Back Email Link
Mosselen

Mosselen

gekookte mosselen
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • mossel pan of braadpan met deksel

Ingredients
  

  • 2 kg mosselen
  • 400 gram mosselgroente
  • 1 blik Zwaar bier of wijn

Instructions
 

  • Gebruik een mosselpan ,indien je dit niet hebt kan je ook een braadpan met deksel gebruiken
    Mosselpan
  • 2 kg mosselen
    Mosselen
  • spoel de mosselen in een vergiet af
    Mosselen
  • neem 1 voor 1 de mossel bekijk hem goed
    1)open dicht duwen ,gaat hij weer open weg gooien
    2)gebroken of beschadigd weggooien
    3)spoel per mossel af en in de pan doen
    Mosselen
  • kapotte mosselen weggooien
    Mosselen
  • mosselen in de pan
    Mosselen
  • mosselgroent
    Mosselen
  • Doe de groente over de mosselen
    Mosselen
  • Maak nu een keuze.
    1(Bier)
    2(wijn)
    wij kiezen voor zwaar bier , reden is de volle smaak wat in het bier zit een licht pilsje geeft geen smaak effect
    1 blikje is genoeg in ons geval een halve blik
    Giet het bier over de groente en de mosselen
    Mosselen
  • zet de pan op vol vuur.
    Wacht tot de pan bijna overkookt
    Mosselen
  • als de deksel echt begint te rammelen en het kookt over
    Vuur half hoog
    pak de pan let op HEET
    en schud deze even op zodat de onderste boven komen
    Terug op het vuur en kook nogmaals 1 minuut hoog vuur
    Mosselen
  • Klaar de mosselen zijn open
    Mosselen
  • serveren op tafel deksel ernaast voor de lege mosselen
    Mosselen
  • Eet ze gewoon of met een sausje van knoflook of Ravigottesaus
    Mosselen
Keyword mosselen