Go Back

Paprika soep / pittige paprika soep

Paul hinskens
heerlijke paprika soep
5 from 3 votes
Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 35 mins
Course Soep
Cuisine Mediterraan
Servings 4 personen
Calories 12 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 4 stk rode paprika
  • 1 stk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stk Grote wortel
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 3 stk tomaten
  • 1 ltr water
  • 2 stk groenten bouillonblokjes
  • 125 gram creme fraiche
  • 1 pollepel chilipoeder
  • 8 druppels tabasco
  • 1 strooisel Thijm

Instructions
 

  • Bereiding
    Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2 minuten mee.
    Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de creme fraiche over de soep of roer er in zijn geheel dor heen. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.
  • EXTRA tip
  • bij het pureren krijg je de soep nooit echt strak glad
    indien echter gladde soep gewenst zult u de soep moeten zeven
  • De paprikasoep is klaar nu de tweede variant
  • om de paprika soep lekker pittig te maken (Spaanse paprikasoep)
  • doe 8 druppels tabasco
  • bestrooi een pollepel klein met chilly poeder en ror goed om door de soep
  • proeven en eventueel bijdoen indien sterker gewenst
Keyword paprika soep, pittige paprikasoep