Go Back Email Link
koshari

Egyptische Koshari

nationale gerecht van Egypte en een zeer populair straatvoedsel. Een Egyptisch gerecht 
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine egyptisch
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 wok
  • 2 x steelpan

Ingredients
  

  • 1 pak macaroni 250 gram
  • 75 gram vermicelli
  • 100 gram rijst
  • 1 stuk chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 blikje tomaten puree
  • 75 ml water
  • 3 stuk tomaten
  • 1/2 stuk citroen
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 theelepel komijnzaad

Instructions
 

  • zet alle ingredientten klaar
    koshari
  • snij de tomaten in repen
    tomaten
  • snij 2 uien in ringen
    uien
  • sniper 1 ui
    uien
  • hak de knoflook klein
    knoflook
  • hak de kop en de kont van de peper
    peper
  • snij doormidden
    peper
  • Haal met een thee lepel de zade eruit
    peper
  • hak de peper in fijne stukjes
    peper
  • we gaan de linzen en kikkererwten Au bon marie koken.
    Au bain-marie is het in een (warm) waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van voedsel tot tegen het kookpunt. Het water (of de stoom daarvan) zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C.
    water mag dus niet koken
    koshari
  • duw de kikker erwten plat in de steelpan
    koshari
  • doe dit ook bij de linzen
    koshari
  • doe wat olie in de wok en frituur de uien ringen
    haal ze eruit en lag ze op een keuken doek om uit te lekken
    giet de overige olie af in een schaaltje niet weggooien
  • Laat de overgebleven olie in de pan zitten en hak de andere ui, de knoflook en de chilipeper fijn. Bak hierin de ui, knoflook, chilipeper en tomatenpuree. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze samen met het water toe aan de pan. Laat op zacht vuur zo’n 2 minuten pruttelen.
  • Kruid het mengsel met de komijn, citroensap, witte wijnazijn en een snuf peper en zout. Giet de kikkererwten en linzen af en meng ze door het tomatenmengsel. Laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken.
  • Meng de pasta’s en de rijst door elkaar, eventueel met een scheutje olijfolie. Serveer de pasta’s en rijst met de tomatensaus er bovenop en garneer de koshari met de gebakken uien. Koshari maken doe je zó.
    koshari
  • Ik heb er voor gekozen om alles door elkaar te doen in een pan ,een heerlijk Egyptisch gerecht eetsmakelijk
    koshari
Keyword koshari, macaroni, vermicelli