Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Boeuf strogonoff
Bœuf Stroganoff
is een vleesgerecht uit de
Russische keuken
, bestaande uit dunne blokjes
gesauteerde
biefstuk
of ander
rood
rundvlees
met een
pittige
saus
, de
Stroganoffsaus
. Het
recept
stamt uit de
19e eeuw
en is vernoemd naar de familie
Stroganov
.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
30
minutes
mins
Course
Hoofdgerecht
Cuisine
Russisch
Servings
3
personen
Calories
45
kcal
Equipment
1 braadfpan
Ingredients
700
gram
sukadelappen
1
eetlepel
mayonaise
1
eetlepel
mosterd
2
eetlepels
ketchup
1
stuk
ui
2
teentjes
knoflook
1
eetlepel
gedroogde peterselie
1
bosje
platte peterselie
250
ml
slagroom
1
spin
zout
1
spin
zwarte peper
25
gram
boter
1
theelepel
paprika poeder
Instructions
Neem 700 gram sukade lappen, riblappen kan ook.
snij deze in stroken.
snij de repen in brokken
neem 1 eetlepel mayonaise
goed vermengen met het vlees
snij de ui en de knoflook
boter in de pan
ui en knoflook erbij
lekker glazig bruinen
doe nu het vlees erbij
doe 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels ketchup erbij 1 spin zout en 1 spin zwartte peper. en 1 theel lepel gedroogde petersellie
deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten sudderen op middel vuur. Het is de bedoeling dat het vlees gaart hoe langer hoe zachter.
slagroom erbij
deksel erop op laag voor laten sudderen
snij de platte peterselie
in de pan
goed omroeren
proeven en bijstellen proef ook een stukje vlees of het gaar genoeg is
eet smakelijk
Keyword
Boeuf bourguignon, strogonoff