Go Back Email Link
boeuf strogonoff

Boeuf strogonoff

Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of ander rood rundvlees met een pittige saus, de Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Russisch
Servings 3 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 braadfpan

Ingredients
  

  • 700 gram sukadelappen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 bosje platte peterselie
  • 250 ml slagroom
  • 1 spin zout
  • 1 spin zwarte peper
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel paprika poeder

Instructions
 

  • Neem 700 gram sukade lappen, riblappen kan ook.
    boeuf strogonoff
  • snij deze in stroken.
    boeuf strogonoff
  • snij de repen in brokken
    boeuf strogonoff
  • neem 1 eetlepel mayonaise
    boeuf strogonoff
  • goed vermengen met het vlees
    boeuf strogonoff
  • snij de ui en de knoflook
    boeuf strogonoff
  • boter in de pan
    boeuf strogonoff
  • ui en knoflook erbij
    boeuf strogonoff
  • lekker glazig bruinen
    boeuf strogonoff
  • doe nu het vlees erbij
    boeuf strogonoff
  • doe 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels ketchup erbij 1 spin zout en 1 spin zwartte peper. en 1 theel lepel gedroogde petersellie
  • deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten sudderen op middel vuur. Het is de bedoeling dat het vlees gaart hoe langer hoe zachter.
    boeuf strogonoff
  • slagroom erbij
    boeuf strogonoff
  • deksel erop op laag voor laten sudderen
  • snij de platte peterselie
    Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel
  • in de pan
  • goed omroeren
  • proeven en bijstellen proef ook een stukje vlees of het gaar genoeg is
  • eet smakelijk
    boeuf strogonoff
Keyword Boeuf bourguignon, strogonoff