Go Back Email Link
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boergondische stoofvlees
Prep Time 1 hr
Cook Time 6 hrs
Total Time 7 hrs
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 165 kcal

Equipment

  • braadpan
  • Sudderplaatje

Ingredients
  

  • 600 gram sukade Lappen
  • 300 ml Rode wijn
  • 300 gram speklappen
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 sstuk ui groot
  • 1 stuk laurierblaadjes
  • 300 ml water
  • 1 pakje bouillonblokjes vlees (2 stuks)
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 gram Champions
  • 350 gram knolselderij of aardappelen
  • 1 blikje Tomaten puree
  • 1 teentje knoflook

Instructions
 

  • We gaan eerste alles klaar zetten
    Snipper de ui
  • Schil de winterpeen snij heb door de helft en snij dunne halve ringen
  • snij de Champions en plakken (Tip gebruik hier een eiersnijder voor )
  • schil de knolselderij, maak eerst schijven daarna reepjes,en dan blokjes te grote van klein suikerklontje
  • snij de speklappen in kleine blokjes
  • snij de sukade lappen in brokken (Hapklaar)
    kruid de sukade lappen en voeg de 2 eetlepels bloem toe
  • snij de knoflookteen klein en doe die bij de uien
  •  Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan leg het op een bord/kom en laat het staan
  • Vol vuur
  • Bak de sukade lappen aan tot ze lekker bruin zijn gebakken
     
  • voeg de uien met knoflook toe toe
  • voeg de winterpeen toe
  • voeg de tomatenpuree toe
  • voeg de wijn toe, laat de alcohol verdampen, Wijn  Bourgogne-wijn, als je de keuze wijn moeilijk vind de rode volle huiswijn van de pulsmarkt komt aardig in de buurt wat smaak betreft.
  • Half vol vuur ongeveer minuut of 5
  • Zet de sudderplaat op de kleinste pit
    draai het gas op laag vuur
    Zet de pan op de sudderplaat
  • Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de boeuf bourguignon ca 3 uur zachtjes stoven met deksel op de pan
  • om het half uur even goed door de pan roeren en alles goed omgooien
  • voeg de champions toe goed om roeren en in laten zakken
  • Voed de aardappelen of de knolselderij toe,ik heb gekozen voor knolselderij i.v.m koolhydraat arm
  • voeg de spekjes er weer toe
  • knolselderij is pas gaar als de bijt zacht is.niet te zacht maar ook niet hard
  • Daarna ongeveer 3 stoven
  • als de knolselderij te hard is gewoon door laten stoven voor een uurtje
  • proeven; proef uw gerecht u weet zelf wanneer het lekker ruikt,gaar en mals is anders nog even door stoven
  • Eet smakelijk
Keyword Boergondische stoofvlees, Boeuf bourguignon