Go Back Email Link
voor presentatie

chevice

rauwe vis in citroen
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 3 hrs
Total Time 3 hrs 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine peru
Servings 4 personen
Calories 10 kcal

Equipment

  • ovenschaal
  • koelkast

Ingredients
  

  • 100 gram gefileerde zalm
  • 100 gram witvis naar keuze
  • 25 gram garnallen
  • 1 stuk citroen
  • 3 stukken limoenen
  • 1 kg pers sinas appelen (netje)
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuk rode ui
  • 10 gram basilicum

Instructions
 

  • Leg de gefileerde zal op de bodem
    voor presentatie
  • doe daar Boven op de witvis naar keuze (kabeljauw of schelvis.
    Snijd de vis in dunne plakjes, die hebben minder tijd nodig om te garen.
    voor presentatie
  • doe de garnalen erbij
  • pers de citroen en de limoen uit meg het en giet deze over de vis en de garnalen
  • zeezout erbij
  • snij de basilicum in stukjes en verdeel dit over de schaal
    voor presentatie
  • vul het geheel af met uitgeperste sinaasappel totdat het geheel onder de sap staat
    voor presentatie
  • dek het af met folie
  • zet het voor drie uur in de koelkast
    voor presentatie
  • De vis is goed als de buitenkant niet meer doorschijnend is, maar mat van kleur, en als de binnenkant zacht is.
Keyword chevice, schelpdieren, witvis