Go Back
voor presentatie

Champignon roomsaus

champignon roomsaus
Prep Time 20 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Frans
Servings 8 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • kom

Ingredients
  

  • 50 gram Roomboter
  • 400 gram champignons
  • 1 stuk ui
  • 3 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kristalbloem
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml runderbouillon
  • 7 gram platte peterselie

Instructions
 

  • doe 50 gram roomboter in de wok of diepe koekenpan
  • snipper de ui en voeg toe
  • pers de knoflook uit
  • snij de chapmpinons in plakjes en voeg toe
  • even lekker roerbakken
  • voeg 1 eetlepel bloem toe en laat even garen
  • voeg de 250 ml slagroom en de 200 ml runderbouillon (van een blokje en wat kokend water) toe breng het geheel aan de kook
  • laat het even inkoken.
    Als het kookt vuur laagste stand of uit
  • voeg voor het serveren de
    Bosje platte peterselie, fijngehakt toe
    voor presentatie
  • eet smakelijk
Keyword champignon,gehakt,ham, roomsaus