cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Zalm met ei op geroosterd brood

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
heerlijke luchtige zal met ei en prei

De zalmen (Salmonidae) vormen de enige familie binnen de orde Salmoniformes. De familie telt 214 soorten vissen die zalmen, forellen of houtingen worden genoemd.[1] De term zalmen wordt meestal gebruikt voor de trekkende anadrome soorten oftewel trekvissen. Soms echter ook vanwege het grote formaat van de soort. Zo is de Donauzalm een uitgesproken zoetwaterbewoner. Daarnaast zijn er zalmachtige soorten die forelhouting of vlagzalm heten en toch (gedeeltelijk) anadroom zijn en soms een flink formaat kunnen bereiken (bijvoorbeeld de zeeforel).

Er zijn auteurs die de houtingen en de vlagzalmen niet meer als onderfamilies van de salmonidae behandelen, maar als aparte families binnen de orde van de salmoniformes.[2]

Bijna alle zalmen en forellen hebben achter de rugvin een tweede vinnetje zonder vinstralen, de zogenaamde vetvin. Ze worden genoemd naar de bekendste soort, de Atlantische zalm (Salmo salar).

Consumptie

 

Bioscoopjournaal uit 1928. Ambachtelijke zalmvisserij op de Waal. Het vanuit een grote roeiboot uitzetten en weer inhalen van een lang drijvend net.

Zalm wordt vooral gebruikt als voedsel en wordt gezien als een lekkernij. Gerookte zalm wordt vaak gebruikt bij een buffet. Men kan zalm eten op brood of op een toastje.

Het vlees van verse Atlantische zalm is dieproze en vast van structuur. De hooggewaardeerde rode zalm uit de Stille Oceaan heeft dieprood gekleurd vlees. De vis wordt in zijn geheel, in moten of in filets aangeboden. Ook het vlees van de Cohozalm wordt zeer gewaardeerd. In de gebruikelijke zalmblikjes zit vaak roze zalm, de meest algemene soort van de Pacifische zalmen.bron wikipedia

Er is ook gekweekte zalm. vooral met de combinatie ei en brood is dit herlijk

Zalm met ei op geroosterd brood

Zalm met ei

Patricia van der Meer-Hinskens
zalm met ei en geroosterd brood
4.50 from 2 votes
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Tussendoortje
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 360 kcal

Equipment

  • pan
  • spadel

Ingredients
  

  • 6 stk eieren
  • 150 gram zalm snippers
  • 1 bosje lente uit
  • 1 scheut zout
  • 1 scheut pepper

Instructions
 

  • snij de lente uit in ringen en doe ze in de mengkom
  • voeg de zalmsnippers in de mengkom
  • doe 6 eirenen in de mengkom en roer alles door elkaar
  • zout en peper erbij
  • doe een beetje olie in de pan indien op warmte gooi het mengsel in de pan
  • blijven roeren
  • af en toe oprijzen en dan blijven roeren totdat het een popcorn structuur wordt
  • server het op een boterham of geroosterd brood eet smakelijk
Keyword geroosterd brood, prei, prei,soep, zalm
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
4 jaren geleden

4 stars
Heerlijk

Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
2
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x