BereidingSnijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2 minuten mee.Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de creme fraiche over de soep of roer er in zijn geheel dor heen. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.
EXTRA tip
bij het pureren krijg je de soep nooit echt strak gladindien echter gladde soep gewenst zult u de soep moeten zeven
De paprikasoep is klaar nu de tweede variant
om de paprika soep lekker pittig te maken (Spaanse paprikasoep)
doe 8 druppels tabasco
bestrooi een pollepel klein met chilly poeder en ror goed om door de soep
proeven en eventueel bijdoen indien sterker gewenst