We gaan eerst de olie mix maken
neem 2 bakjes en doe hetzelfde in ieder bakje. bakje 1 en bakje 2
30ml olijfolie , 2 theelepels knoflookpoeder,1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, goed vermengen en opzij zetten
snij de kipfilet in hapklare brokken
snipper de ui
We gaan nu de groenten blancherenBlancheren is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. doe de 200 gram spruiten in de pan met heet water beetje zout erbij en kook deze voor 5 minuten
Doe de bonen met vocht uit het potje in een pan en kook deze voor 5 minuten
doe de uien in de wok klein beetje olie in de wok pan en bak ze een beetje glazig
doe de kipfilet erbij vermeng de kipfilet met de olie bakje 1 en lekker door bakken tot ze net gaar zijn Als je en stukje doorsnijd mag je geen rood meer zien. voeg de zoete sojasaus erbij en goed omroeren even lekker die saus in het vlees laten trekken
Terug naar de groente giet de spruiten af en doe de spruiten in een zeef en spoel deze af met koud water (Dit stopt het kookproces) en terug in de steelpan doen vuur uit
Giet het bonen vocht in de wok wok staat op laagste stand vuur Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af met koud water en terug in de steelpan vuur uit
neem de sweet chilisaus en maak een rondje in de bonen pan vermeng het goed. doe er ook wat sambal bij dit hoort wat zoet pittig te worden
neem nu de olie bakje 2 en vermeng dit met de spruiten goed vermengen alle spruiten glimmen nu van de olie mix
haal de kip filet uit de pan vocht en olie in de pan laten
doe de spruiten in de pan en bak deze even door
doe de kipfilet terug in de pan
snij de paprika in kleine blokjes en in de wok
doe de spruiten in de wok erbij
doe de bonen in de wok erbij
doe de taugé in de wok erbij
Doe de atjar tjampoer erbij
Nou lekker door wokken tot alles heerlijk gaar is
Laatste tip als je spruiten koopt doe die dan een dag of twee in de vriezer en eerst schoonmaken natuurlijk buitenste blaadjes eraf
eet smakelijk