We gaan eerste alles klaar zettenSnipper de ui Schil de winterpeen snij heb door de helft en snij dunne halve ringen
snij de Champions en plakken (Tip gebruik hier een eiersnijder voor )
schil de knolselderij, maak eerst schijven daarna reepjes,en dan blokjes te grote van klein suikerklontje
snij de speklappen in kleine blokjes
snij de sukade lappen in brokken (Hapklaar)kruid de sukade lappen en voeg de 2 eetlepels bloem toe snij de knoflookteen klein en doe die bij de uien
Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze 5 minuten iets krokant. Schep deze daarna uit de pan leg het op een bord/kom en laat het staan Vol vuur
Bak de sukade lappen aan tot ze lekker bruin zijn gebakken voeg de uien met knoflook toe toe
voeg de winterpeen toe
voeg de tomatenpuree toe
voeg de wijn toe, laat de alcohol verdampen, Wijn Bourgogne-wijn, als je de keuze wijn moeilijk vind de rode volle huiswijn van de pulsmarkt komt aardig in de buurt wat smaak betreft. Half vol vuur ongeveer minuut of 5
Zet de sudderplaat op de kleinste pitdraai het gas op laag vuurZet de pan op de sudderplaat Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de boeuf bourguignon ca 3 uur zachtjes stoven met deksel op de pan
om het half uur even goed door de pan roeren en alles goed omgooien
voeg de champions toe goed om roeren en in laten zakken
Voed de aardappelen of de knolselderij toe,ik heb gekozen voor knolselderij i.v.m koolhydraat arm
voeg de spekjes er weer toe
knolselderij is pas gaar als de bijt zacht is.niet te zacht maar ook niet hard
Daarna ongeveer 3 stoven
als de knolselderij te hard is gewoon door laten stoven voor een uurtje
proeven; proef uw gerecht u weet zelf wanneer het lekker ruikt,gaar en mals is anders nog even door stoven
Eet smakelijk