Go Back Email Link
Bruine bonensoep

Bruine bonen soep

Goed gevulde bruine bonen soep met een heerlijke aparte smaak
3 from 1 vote
Prep Time 1 hour
Cook Time 2 hours
Total Time 3 hours
Course Soep
Cuisine Hollands
Servings 8 personen
Calories 80 kcal

Equipment

  • pan
  • staafmixer

Ingredients
  

  • 2 potten Bruine bonen 2 x 400 ml
  • 1 knl knolselderij
  • 3 stuk wortels
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk prei
  • 2 stuks bouilionblokjes
  • 1 stuk selderij
  • 1/2 flesje tomaten kejup
  • 1 mespunt piment
  • 2 stuk speklappen
  • 1 stuk rookworst xxl unox
  • 1 eetlepel maggie

Instructions
 

  • was 1 pot bruine bonen in een zeef
  • doe 2 liter water met de bouillonblokjes in de pan
  • snij alle groenten heel fijn en voeg toe aan de pan
  • zet de pan op half vuur en laat het en half uur pruttelen
  • pureer de soep tot een gladde soep
  • maak de tweede pot bruine bonen open spoel de bonen af en voeg toe
  • snij de speklappen in blokjes
  • laat een kwartier doorgaren
  • voeg een kwart tot en 1/2 fles tomaten ketchup toe. let op de kleur
  • goed omroeren de soep krijg nu zijn donkere kleur
  • voeg 1 mes punt halve theelepel piment toe.
    Let op dit is een sterke kruid en smaak bepalend
  • voeg een eetlepel maggi aroma toe
  • Om hem lekker extra te vullen voeg 1 xxl rookworst toe in plakken gesneden
  • ( optioneel )indien de soep te dik voeg water toe
Keyword boeren groentesoep, bruine bonen, bruine bonen soep