Go Back Email Link
burn to end frikandellen

Burn to end frikandelen

 gekarameliseerd frikandellen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Borrelhapje
Cuisine Nederlands
Servings 5 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 bbq
  • 1 aluminium bakje

Ingredients
  

  • 1 stuk frikandel per persoon
  • 6 eetlepels Bruine basterd suiker
  • 4 klontje roomboter
  • 1 eetlepel cajun kruiden
  • 5 eetlepls bbq saus

Instructions
 

  • kies voor 1 frikandel per persoon.
    Smeer in met Mosterd
    burn to end frikandellen
  • kruid de frikandellen naar smaak ik heb cajun kruiden gekruid kruid ze rond om.
    burn to end frikandellen
  • doe de houtsnippers in de roker. Hout niet nat maken we gaan roken en niet stomen.
    burn to end frikandellen
  • Smoker sluiten en aanzetten
    burn to end frikandellen
  • houd het in het rook gebied ongeveer 125 graden max.
    Rook de frikandellen voor een half uur.
    burn to end frikandellen
  • leg de frikandellen indirect op de bbq.
    burn to end frikandellen
  • Haal de frikandellen eraf en snij elke frikandel in 4 gelijke stukken.
    burn to end frikandellen
  • stook de bbq op tot 175 graden.
    burn to end frikandellen
  • leg alle stukke in een aluminium bak. we hadden 5 frikandellen dus 20 stuks.
    burn to end frikandellen
  • doe er bruine suiker over en 4 stukjes roomboter.
    burn to end frikandellen
  • Doe er wat BBQ saus overheen.
    burn to end frikandellen
  • Laat de frikandellen ongeveer een kwartier karameliseren.
    Let op als dit proces gaat beginnen dat je frikandellen niet verbranden er even bij blijven.
    burn to end frikandellen
  • Een snack om te smullen eet smakelijk.
    burn to end frikandellen
Keyword krikandellen