Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Burn to end frikandelen
gekarameliseerd
frikandellen
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
1
hour
hr
Total Time
1
hour
hr
10
minutes
mins
Course
Borrelhapje
Cuisine
Nederlands
Servings
5
personen
Calories
45
kcal
Equipment
1 bbq
1 aluminium bakje
Ingredients
1
stuk
frikandel per persoon
6
eetlepels
Bruine basterd suiker
4
klontje
roomboter
1
eetlepel
cajun kruiden
5
eetlepls
bbq saus
Instructions
kies voor 1 frikandel per persoon.
Smeer in met Mosterd
kruid de frikandellen naar smaak ik heb cajun kruiden gekruid kruid ze rond om.
doe de houtsnippers in de roker. Hout niet nat maken we gaan roken en niet stomen.
Smoker sluiten en aanzetten
houd het in het rook gebied ongeveer 125 graden max.
Rook de frikandellen voor een half uur.
leg de frikandellen indirect op de bbq.
Haal de frikandellen eraf en snij elke frikandel in 4 gelijke stukken.
stook de bbq op tot 175 graden.
leg alle stukke in een aluminium bak. we hadden 5 frikandellen dus 20 stuks.
doe er bruine suiker over en 4 stukjes roomboter.
Doe er wat BBQ saus overheen.
Laat de frikandellen ongeveer een kwartier
karameliseren.
Let op als dit proces gaat beginnen dat je frikandellen niet verbranden er even bij blijven.
Een snack om te smullen eet smakelijk.
Keyword
krikandellen