Go Back Email Link
Cabbage patties, spitskool pasteitjes

Cabbage patties , Spitskool pateitjes

Paul
pasteitjes van spitkool
5 from 1 vote
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Bijgerecht
Cuisine schots
Servings 8 personen
Calories 30 kcal

Equipment

  • Kookpan
  • zeef
  • kom
  • knoflookpers

Ingredients
  

  • 1 stuk spitskool +/- 750 gram
  • 2 bosjes selderij
  • 2 stuk eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 pak Tarwe griesmeel (dokter oetker) 500 gram
  • 2 stuk uien
  • 2 teentjes knoflook

Instructions
 

  • snij de spitkool door de midden en haal het hart eruit
  • snij de spitskool in stroken en nogmaals door de midden
  • doe de spitskool in de pan en kook deze gaar voor 7 a 10 minuten
  • snipper de ui
  • versnijd de selderij in fijne stukjes (blaadjes steeltje onderkant bosje gooi je weg
  • bak de ui en pers er de knoflook bij lekker bruin bakken
  • giet de spitkool af en doe de spitskool in de vergiet
  • laat goed uitlekken mag gewoon koud worden
  • Doe de koude uitgelekte spitskool in de kom
  • uien erbij
  • peper en zout erbij
  • 2 eieren erbij
  • voeg nu de griesmeelbloem to begin met 50 gram
  • meng alles goed door elkaar probeer er een balletje van te draaien
  • indien te nat griesmeelbloem erbij ik gebruikte totaal 400 gram
  • als de balletjes gemaakt zijn gaan we ze bakken in olie
  • doe olie in de pan zodat er en volledig laag ontstaat.
    Bodem pan volledig bedekt
  • bak de pasteitjes voor 3 minuten en drie minuten de andere kan
  • lekker opbakken u ziet vanzelf hoe u ze wilt hebben
  • eet smakelijk
Keyword caBBAGE, pasteitjes, patties, spitskool