Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Champignon roomsaus
champignon roomsaus
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
10
minutes
mins
Total Time
30
minutes
mins
Course
Bijgerecht
Cuisine
Frans
Servings
8
personen
Calories
45
kcal
Equipment
wok
kom
Ingredients
50
gram
Roomboter
400
gram
champignons
1
stuk
ui
3
teentje
knoflook
1
eetlepel
kristalbloem
250
ml
slagroom
200
ml
runderbouillon
7
gram
platte peterselie
Instructions
doe 50 gram roomboter in de wok of diepe koekenpan
snipper de ui en voeg toe
pers de knoflook uit
snij de chapmpinons in plakjes en voeg toe
even lekker roerbakken
voeg 1 eetlepel bloem toe en laat even garen
voeg de 250 ml slagroom en de 200 ml runderbouillon (van een blokje en wat kokend water) toe breng het geheel aan de kook
laat het even inkoken.
Als het kookt vuur laagste stand of uit
voeg voor het serveren de
Bosje platte peterselie, fijngehakt toe
eet smakelijk
Keyword
champignon,gehakt,ham, roomsaus