advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

champignon roomsaus

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

verse champignondroomsaus. Ietsje meer werk (maar echt niet veel!) en boordevol champignons Romig, fluweelzacht en zonder toegevoegde suiker. Je kunt de saus ook al eerder op de dag bereiden, laten afkoelen en afgedekt wegzetten. Vlak voor serveren hoef je het dan alleen nog even op te warmen.

voor presentatie

Champignon roomsaus

champignon roomsaus
Prep Time 20 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Frans
Servings 8 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • kom

Ingredients
  

  • 50 gram Roomboter
  • 400 gram champignons
  • 1 stuk ui
  • 3 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kristalbloem
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml runderbouillon
  • 7 gram platte peterselie

Instructions
 

  • doe 200 gram roomboter in de wok of diepe koekenpan
  • snipper de ui en voeg toe
  • pers de knoflook uit
  • snij de chapmpinons in plakjes en voeg toe
  • even lekker roerbakken
  • voeg 1 eetlepel bloem toe en laat even garen
  • voeg de 250 ml slagroom en de 200 ml runderbouillon (van een blokje en wat kokend water) toe breng het geheel aan de kook
  • laat het even inkoken.
    Als het kookt vuur laagste stand of uit
  • voeg voor het serveren de
    Bosje platte peterselie, fijngehakt toe
    voor presentatie
  • eet smakelijk
Keyword champignon,gehakt,ham, roomsaus
0 0 vote
Article Rating
voor presentatie

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x