Verzamel de ingrediƫnten
snij de kip filet in brokken, en kruid deze met de chermoula kruiden.Goed in de kruiden zetten, niet te zuinig. Zet even apart in een kom Snij de speklappen in reepjes en kruid deze met varkenskruiden. Even weg zetten in een kom
Snij de prei in vieren in de lengte en dan in ringen
Snij de lente uien ringen (Bosje)
Snij de ui in ringen
Snipper de knoflook
snij de paprika in blokjes klein
Snij de champignons in plakjes
Olie in de pan en bak de kip aan totdat je geen rauwe kip meer ziet
Haal de kip uit de pan en doe deze in de kom terug
Bak de spek lekker krokant en doe deze terug in de kom.
We gaan nu even de saus maken !
Doe 50 gram roomboter op laag vuur in een steelpan
laat dit langzaam smelten
doe 2 groente bouillon blokjes in een 1/5 liter heet water
weeg 50 gram bloem af
Als de boter gesmolten is voeg al roerend met een garde de bloem toe. We maken nu de roux. voeg telkens 100 cl bouillon 5 x toe als de bouillon volledig is toegevoegd doe de lente ui erbij zet alles op laag vuur.
Geef een spin peper en zout toe
Voeg nu 1 eetlepel maggie smaak versterker toe
PROEVEN. goed ? of er nog wat bij ? indien klaar op kleinste vuur niet overkoken indien nodig even van het vuur afhalen. (Je zult een licht maggie smaak proeven)
Terug naar het hoofd gerecht.
zet de sperziebonen en de groente mix in 1 pannetje en breng dit even aan de kook.kook door 2 minuten. giet het daar na af en doe doe het in een vergiet.blus nu de groenten af deze zijn nu geblancheerdBlancheren is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Blancheren gebeurt altijd zonder deksel. Zet de wok op hoog vuurdoe de ui,paprika,knoflook en de champignons in de wok. lekker beetje bakken niet te veel rauwigheid eraf voeg nu alle ingrediƫnten toe eerst de groente en de prei ,dan de kip daarna de spek even door laten wokken Neem nu de lente ui saus en giet dit in de wok
door wokken , daarna van het vuur af op de sudderplaat voor 1,5 uur met deksel erop
Eet smakelijk