snij de kipfilet in blokjes en doe dit in de pan met 1 liter waterkook de kip voor 20 a 30 minutenhaal de kip eruit leg deze op een bord en trek de kip uit elkaar met 2 vorken pull chicken
schuim het kookte kippenwater af met schuimspaan en doe er 1/2 liter heet water bij. Dan de 3 kippen bouillon blokje laat even intrekkenpak nu de garde en giet een halve kop Maizena aangelengd met koud water in de kippen bouillon goed blijven roeren tot de bouillon dikker wordt.vervolgens sla 2 eieren los in een kopje en giet al roerend met de garde het ei erbij.
shiitakes erbij ham blokjes erbij
bos ui erbij
neem een half blok tofu
snij het in plakjes
in reepjes
in blokjes en doe bij de soep
doe de pull chiken erbij
Nu gaan we de soep op smaak maken .doe een halve pot atjar tampoer en vocht erbij4 koffielepels sambal2 koffielepels zoete sambal2 eetlepels rijst azijnwe gaan nu de soep op kleur en smaak brengen.Doe naar inzicht een rondje ketjap manis in de pan de soep moet iets donkere kleur krijgen en de kippen smaak zal veranderen. als je kippensoep proeft dan is dit nog niet goed vul aan met azijn om de zoet zure smaak te krijgen. even op laag vuur lekker door laten pruttelen zodat de groente lekker zacht worden. speel met de ketjap manis en azijn tot je de juist smaak heb wees rustig met de azijn. heb je per ongeluk te veel azijn gebruikt suiker toevoegen.