Go Back Email Link
Chinese hete soep (Suan la Tan )

Chinese hete soep (Suan la Tan )

hete Chinese soep
5 from 1 vote
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine chinees
Servings 12 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • grote pan 4 liter
  • garde
  • roerlepel
  • schuimspaan

Ingredients
  

  • 2 stuks eieren
  • 300 gram kipfilet
  • 3 stuks kippenbouillon blokjes
  • 2 liter water
  • 1/2 kopje Maizena
  • 150 gram ham blokjes
  • 200 gram taugé
  • 1/2 blok tofu
  • 100 gram Shiitakes
  • 3 scheuten ketjap manis
  • 1/2 pot atjar tampoer
  • 4 koffielepels sambal oelek
  • 2 koffielepels zoete sambal
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 1 eetlepel azijn op smaak proeven
  • 1 bosje lente ui

Instructions
 

  • verzamel al de ingrediënten
    Chinese hete soep
  • snij de kipfilet in blokjes en doe dit in de pan met 1 liter water
    kook de kip voor 20 a 30 minuten
    haal de kip eruit leg deze op een bord en trek de kip uit elkaar met 2 vorken pull chicken
    Chinese hete soep
  • schuim het kookte kippenwater af met schuimspaan en doe er 1/2 liter heet water bij.
    Dan de 3 kippen bouillon blokje laat even intrekken
    pak nu de garde en giet een halve kop Maizena aangelengd met koud water in de kippen bouillon goed blijven roeren tot de bouillon dikker wordt.
    vervolgens sla 2 eieren los in een kopje en giet al roerend met de garde het ei erbij.
    Chinese hete soep
  • shiitakes erbij ham blokjes erbij
    Chinese hete soep
  • bos ui erbij
    Chinese hete soep
  • neem een half blok tofu
    Chinese hete soep tofu
  • snij het in plakjes
    Chinese hete soep
  • in reepjes
    Chinese hete soep
  • in blokjes en doe bij de soep
    Chinese hete soep
  • doe de pull chiken erbij
    Chinese hete soep
  • Nu gaan we de soep op smaak maken .doe een halve pot atjar tampoer en vocht erbij
    4 koffielepels sambal
    2 koffielepels zoete sambal
    2 eetlepels rijst azijn
    we gaan nu de soep op kleur en smaak brengen.
    Doe naar inzicht een rondje ketjap manis in de pan de soep moet iets donkere kleur krijgen en de kippen smaak zal veranderen.
    als je kippensoep proeft dan is dit nog niet goed vul aan met azijn om de zoet zure smaak te krijgen. even op laag vuur lekker door laten pruttelen zodat de groente lekker zacht worden. speel met de ketjap manis en azijn tot je de juist smaak heb wees rustig met de azijn. heb je per ongeluk te veel azijn gebruikt suiker toevoegen.
    Chinese hete soep
  • eet smakelijk
    Chinese hete soep (Suan la Tan )