Startpagina

Sinds 2010

Chinese hete soep (Suan la Tan )

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Chinese hete soep (Suan la Tan )

Verenigde Staten
Bij de bereiding van de soep kan gebruik worden gemaakt van kippen- of varkensbouillon, of kan vleesvrij zijn. Gemeenschappelijke sleutelingrediënten in de Amerikaans Chinees versie omvatten bamboe scheuten, geroosterde sesamolie, houten oor, wolk oor schimmel, daglelie knoppen, azijn, ei, maïszetmeel, en witte peper. Andere ingrediënten zijn onder meer champignons, shiitake paddenstoelen, of stro champignons en kleine plakjes tofu huid. Het is relatief dikker dan de Chinese keukenversies vanwege de toevoeging van Maizena. Deze soep wordt in de meeste Chinese etablissementen meestal als een gezonde optie beschouwd en is, afgezien van een hoog natriumgehalte, over het algemeen een zeer gezonde soep.

Oost-Azië

China
“Hete en zure soep” is een Chinese soep die op verschillende manieren wordt geclaimd door de regionale keukens van Peking en Sichuan als streekgerecht. De Chinese hete en zure soep is meestal op vlees gebaseerd en bevat vaak ingrediënten zoals daglelie knoppen, houten oor schimmel, bamboe scheuten, en tofu, in een bouillon die soms op smaak wordt gebracht met varkensvlees bloed. Soms bevatte de soep ook wortels en stukjes varkensvlees. Het wordt meestal warm (pittig) gemaakt door rode paprika’s of witte peper, en zuur door azijn.

Japan
In Japan, ramen Noedels worden meestal toegevoegd om hete en zure soep te maken Suratan-mannen (of sanratan-mannen) of “hete en zure soepnoedels”.[citaat nodig]

Zuid Azie

India
In India wordt deze soep gemaakt met rode en groene pepers, gember, wortelen, peultjes, tofu, sojasaus, rijstazijn en een snufje suiker. Het wordt in India gezien als een Chinese soep.

Pakistan
Warme en zure soep wordt meestal gemaakt in Pakistan met kip, wortelen, kool, maïsmeel, eieren, azijn, chili, sojasaus en zout.Het kan ook taugé en paprika bevatten.Encyclopedie site:be.wikiqube.net

 

Je leest hierboven wel er zijn vele varianten.

Ik heb geprobeerd om de recepten te combineren ,daar waar ik een ingredient niet kon krijgen heb ik een ingredient vervangen of weg gelaten. en de producten die ik heb gebruikt zijn gewoon in de super markt te krijgen dus je hoeft niet speciaal naar een toko.in mijn beleving een heerlijke soep

 

Chinese hete soep (Suan la Tan )

Chinese hete soep (Suan la Tan )

hete Chinese soep
Prep Time 30 mins
Cook Time 2 hrs
Total Time 2 hrs 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine chinees
Servings 12 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • grote pan 4 liter
  • garde
  • roerlepel
  • schuimspaan

Ingredients
  

  • 2 stuks eieren
  • 300 gram kipfilet
  • 3 stuks kippenbouillon blokjes
  • 2 liter water
  • 1/2 kopje Maizena
  • 150 gram ham blokjes
  • 200 gram taugé
  • 1/2 blok tofu
  • 100 gram Shiitakes
  • 3 scheuten ketjap manis
  • 1/2 pot atjar tampoer
  • 4 koffielepels sambal oelek
  • 2 koffielepels zoete sambal
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 1 eetlepel azijn op smaak proeven
  • 1 bosje lente ui

Instructions
 

  • verzamel al de ingrediënten
    Chinese hete soep
  • snij de kipfilet in blokjes en doe dit in de pan met 1 liter water
    kook de kip voor 20 a 30 minuten
    haal de kip eruit leg deze op een bord en trek de kip uit elkaar met 2 vorken pull chicken
    Chinese hete soep
  • schuim het kookte kippenwater af met schuimspaan en doe er 1/2 liter heet water bij.
    Dan de 3 kippen bouillon blokje laat even intrekken
    pak nu de garde en giet een halve kop Maizena aangelengd met koud water in de kippen bouillon goed blijven roeren tot de bouillon dikker wordt.
    vervolgens sla 2 eieren los in een kopje en giet al roerend met de garde het ei erbij.
    Chinese hete soep
  • shiitakes erbij ham blokjes erbij
    Chinese hete soep
  • bos ui erbij
    Chinese hete soep
  • neem een half blok tofu
    Chinese hete soep tofu
  • snij het in plakjes
    Chinese hete soep
  • in reepjes
    Chinese hete soep
  • in blokjes en doe bij de soep
    Chinese hete soep
  • doe de pull chiken erbij
    Chinese hete soep
  • Nu gaan we de soep op smaak maken .doe een halve pot atjar tampoer en vocht erbij
    4 koffielepels sambal
    2 koffielepels zoete sambal
    2 eetlepels rijst azijn
    we gaan nu de soep op kleur en smaak brengen.
    Doe naar inzicht een rondje ketjap manis in de pan de soep moet iets donkere kleur krijgen en de kippen smaak zal veranderen.
    als je kippensoep proeft dan is dit nog niet goed vul aan met azijn om de zoet zure smaak te krijgen. even op laag vuur lekker door laten pruttelen zodat de groente lekker zacht worden. speel met de ketjap manis en azijn tot je de juist smaak heb wees rustig met de azijn. heb je per ongeluk te veel azijn gebruikt suiker toevoegen.
    Chinese hete soep
  • eet smakelijk
    Chinese hete soep (Suan la Tan )
Chinese hete soep (Suan la Tan )
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family