Verenigde Staten
Bij de bereiding van de soep kan gebruik worden gemaakt van kippen- of varkensbouillon, of kan vleesvrij zijn. Gemeenschappelijke sleutelingrediënten in de Amerikaans Chinees versie omvatten bamboe scheuten, geroosterde sesamolie, houten oor, wolk oor schimmel, daglelie knoppen, azijn, ei, maïszetmeel, en witte peper. Andere ingrediënten zijn onder meer champignons, shiitake paddenstoelen, of stro champignons en kleine plakjes tofu huid. Het is relatief dikker dan de Chinese keukenversies vanwege de toevoeging van Maizena. Deze soep wordt in de meeste Chinese etablissementen meestal als een gezonde optie beschouwd en is, afgezien van een hoog natriumgehalte, over het algemeen een zeer gezonde soep.
Oost-Azië
China
“Hete en zure soep” is een Chinese soep die op verschillende manieren wordt geclaimd door de regionale keukens van Peking en Sichuan als streekgerecht. De Chinese hete en zure soep is meestal op vlees gebaseerd en bevat vaak ingrediënten zoals daglelie knoppen, houten oor schimmel, bamboe scheuten, en tofu, in een bouillon die soms op smaak wordt gebracht met varkensvlees bloed. Soms bevatte de soep ook wortels en stukjes varkensvlees. Het wordt meestal warm (pittig) gemaakt door rode paprika’s of witte peper, en zuur door azijn.
Japan
In Japan, ramen Noedels worden meestal toegevoegd om hete en zure soep te maken Suratan-mannen (of sanratan-mannen) of “hete en zure soepnoedels”.[citaat nodig]
Zuid Azie
India
In India wordt deze soep gemaakt met rode en groene pepers, gember, wortelen, peultjes, tofu, sojasaus, rijstazijn en een snufje suiker. Het wordt in India gezien als een Chinese soep.
Pakistan
Warme en zure soep wordt meestal gemaakt in Pakistan met kip, wortelen, kool, maïsmeel, eieren, azijn, chili, sojasaus en zout.Het kan ook taugé en paprika bevatten.Encyclopedie site:be.wikiqube.net
Je leest hierboven wel er zijn vele varianten.
Ik heb geprobeerd om de recepten te combineren ,daar waar ik een ingredient niet kon krijgen heb ik een ingredient vervangen of weg gelaten. en de producten die ik heb gebruikt zijn gewoon in de super markt te krijgen dus je hoeft niet speciaal naar een toko.in mijn beleving een heerlijke soep
Chinese hete soep (Suan la Tan )
Equipment
- grote pan 4 liter
- garde
- roerlepel
- schuimspaan
Ingredients
- 2 stuks eieren
- 300 gram kipfilet
- 3 stuks kippenbouillon blokjes
- 2 liter water
- 1/2 kopje Maizena
- 150 gram ham blokjes
- 200 gram taugé
- 1/2 blok tofu
- 100 gram Shiitakes
- 3 scheuten ketjap manis
- 1/2 pot atjar tampoer
- 4 koffielepels sambal oelek
- 2 koffielepels zoete sambal
- 2 eetlepels rijst azijn
- 1 eetlepel azijn op smaak proeven
- 1 bosje lente ui
Instructions
- verzamel al de ingrediënten
- snij de kipfilet in blokjes en doe dit in de pan met 1 liter waterkook de kip voor 20 a 30 minutenhaal de kip eruit leg deze op een bord en trek de kip uit elkaar met 2 vorken pull chicken
- schuim het kookte kippenwater af met schuimspaan en doe er 1/2 liter heet water bij. Dan de 3 kippen bouillon blokje laat even intrekkenpak nu de garde en giet een halve kop Maizena aangelengd met koud water in de kippen bouillon goed blijven roeren tot de bouillon dikker wordt.vervolgens sla 2 eieren los in een kopje en giet al roerend met de garde het ei erbij.
- shiitakes erbij ham blokjes erbij
- bos ui erbij
- neem een half blok tofu
- snij het in plakjes
- in reepjes
- in blokjes en doe bij de soep
- doe de pull chiken erbij
- Nu gaan we de soep op smaak maken .doe een halve pot atjar tampoer en vocht erbij4 koffielepels sambal2 koffielepels zoete sambal2 eetlepels rijst azijnwe gaan nu de soep op kleur en smaak brengen.Doe naar inzicht een rondje ketjap manis in de pan de soep moet iets donkere kleur krijgen en de kippen smaak zal veranderen. als je kippensoep proeft dan is dit nog niet goed vul aan met azijn om de zoet zure smaak te krijgen. even op laag vuur lekker door laten pruttelen zodat de groente lekker zacht worden. speel met de ketjap manis en azijn tot je de juist smaak heb wees rustig met de azijn. heb je per ongeluk te veel azijn gebruikt suiker toevoegen.
- eet smakelijk
Heerlijk goed vullende pittige soep