Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. De eiwitten gebruik je niet.
Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes voorzichtig op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 min. gaar worden en helemaal stollen.Laat
30 min. op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
Neem ze uit de koelkast en zet ze op tafel
voeg 1 schepje basterdsuiker toe
verdeel de basterdsuiker
pak nu de brander en karameliseer de suiker
de suiker laad een goudbruine gloed achter
eet smakelijk
N.BIndien u geen brander heeft zet de schaaltjes bovenin de over en zet deze op grillen voor 30 sec tot een minuut let op het gaat snel