Go Back Email Link
eendeborstfilets

eendenborstfilets met champignons

eendenborstfilets met champignons
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • schaaltje
  • folie

Ingredients
  

  • 2 stuk eendenborstfilets
  • 200 gram eiken champignons
  • 100 ml rode wijn
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 eetlepel sinasappelsap
  • 1 eetlepel cranberry balsamico of gewone balsamico

Instructions
 

  • Verzamel je ingrediĆ«nten
    eendenborstfilet-ingrenten
  • Eendenborstfilets heeft een vleeskant en een vet kant
    eend
  • snij de vet kant kruislinks in
    eend-ru
  • peper en zout op de vleeskant
    eend
  • We gaan dit bakken in 8 minuten
    timer
  • Neem een grote pan en verhit deze goed ZONDER BOTER OF OLIE .
    pan
  • Leg de Eendenborstfilets met de vet kant in de pan bak op hoog vuur niet meer aan komen
    eend in de pan
  • maak ondertussen je saus wijn honing sinasappelsap en de balsamico
    saus
  • draai na 5 minuten het vlees om en bak de andere kant voor drie minuten
    een in de pan
  • Haal het uit de pan en leg het op het folie
    eend
  • Pak het in als een kadootje en laat het 10 minuten rusten de eend gaart nu door in de folie
    eend in folie
  • Bak in de eenden vet de eikenchampignons
    kastanje champignon
  • Haal de champignons er uit en doe de saus in de pan half hoog vuur zorg dat de honing lekker gaat calimaliseren.Giet de saus over de champinons
    saus
  • serveer met heerlijke groent naar keuze u kunt eventueel ook wat puree erbij maken
    eendeborstfilets
Keyword champignons, eendenborstfilets, eendenborstfilets met champignons