eendenborstfilets met champignons
eendenborstfilets met champignons
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- pan
- schaaltje
- folie
Ingredients
- 2 stuk eendenborstfilets
- 200 gram eiken champignons
- 100 ml rode wijn
- 4 eetlepels Honing
- 1 eetlepel sinasappelsap
- 1 eetlepel cranberry balsamico of gewone balsamico
Instructions
- Verzamel je ingrediënten
- Eendenborstfilets heeft een vleeskant en een vet kant
- snij de vet kant kruislinks in
- peper en zout op de vleeskant
- We gaan dit bakken in 8 minuten
- Neem een grote pan en verhit deze goed ZONDER BOTER OF OLIE .
- Leg de Eendenborstfilets met de vet kant in de pan bak op hoog vuur niet meer aan komen
- maak ondertussen je saus wijn honing sinasappelsap en de balsamico
- draai na 5 minuten het vlees om en bak de andere kant voor drie minuten
- Haal het uit de pan en leg het op het folie
- Pak het in als een kadootje en laat het 10 minuten rusten de eend gaart nu door in de folie
- Bak in de eenden vet de eikenchampignons
- Haal de champignons er uit en doe de saus in de pan half hoog vuur zorg dat de honing lekker gaat calimaliseren.Giet de saus over de champinons
- serveer met heerlijke groent naar keuze u kunt eventueel ook wat puree erbij maken
Keyword champignons, eendenborstfilets, eendenborstfilets met champignons