Haal het hart uit de krop.
Pak de krop vast en sla met de kont op de snijplank
De zij takken zijn nu gebroken
Maak met een draaiende beweging het hart los
Het hart gooit u weg
de hart loze krop
snij de krop door de helft . bewaar de andere helft in de koelvak
verwijder het buitenste blad
snij de helft in 6 grove stukken lengte en breedte (wilt u het fijner meer snijden)
Doe de sla in de vergiet en spoel de sla goed uit en haal deze gelijk uit elkaar
goed uit laten lekken
alles in de kom en strooi er een eetlepels zout over
per 1 sinasappel uit
snij de citroen door de helft en pers de helft uit ander helft in het koelvak bewaren
de uitgeperste sap van beide vruchten
doe een halve pak yoghurt in de kom
OPTIONEEL; als je de yoghurt te zuur vind kan je er wat suiker bij doen maar dan is het niet koolhydraatarm meer
Als je suiker toevoegt goed omroeren
doe de sinasappel en de citroensap erbij
opkloppen en giet het over de sla zet het weg minimaal een half uur in de koelkast
heerlijk bij de maaltijd eet smakelijk