Startpagina

Sinds 2010

Frisse ijsbergsla met yoghurt dressing

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Frisse ijsbergsla met yoghurt dressing

IJsbergsla of ijssla (Lactuca sativa) is een slasoort die begin 20e eeuw in Californië (VS) geïntroduceerd werd onder de naam “Iceberg”. Deze naam kreeg de soort vanwege het transporteren van de sla per trein van de west- naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan. De bladeren zijn lichtgroen van kleur en veelal iets doorzichtig. De bladeren vormen een gesloten krop, de randen kunnen krullend uiteen staan maar kunnen ook strak om de krop ‘gevouwen’ zijn.Dit recept is ijsbergsla met een heerlijke yoghurt dressing. met de optie koolhydraat arm of met koolhydraten

Frisse ijsbergsla met yoghurt dressing

Frisse ijsbergsla met yoghurt dressing
Prep Time 5 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 10 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 20 kcal

Equipment

  • kom
  • citrus pers
  • zeef

Ingredients
  

  • 1/2 kr ijsbergsla
  • 1 eetlepel keuken zout
  • 1/2 part citroen
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 beker magere yoghurt
  • 3 eetlepels suiker optioneel

Instructions
 

  • Haal het hart uit de krop.
  • Pak de krop vast en sla met de kont op de snijplank
  • De zij takken zijn nu gebroken
  • Maak met een draaiende beweging het hart los
  • Het hart gooit u weg
  • de hart loze krop
  • snij de krop door de helft . bewaar de andere helft in de koelvak
  • verwijder het buitenste blad
  • snij de helft in 6 grove stukken lengte en breedte (wilt u het fijner meer snijden)
  • Doe de sla in de vergiet en spoel de sla goed uit en haal deze gelijk uit elkaar
  • goed uit laten lekken
  • alles in de kom en strooi er een eetlepels zout over
  • per 1 sinasappel uit
  • snij de citroen door de helft en pers de helft uit ander helft in het koelvak bewaren
  • de uitgeperste sap van beide vruchten
  • doe een halve pak yoghurt in de kom
  • OPTIONEEL; als je de yoghurt te zuur vind kan je er wat suiker bij doen maar dan is het niet koolhydraatarm meer
  • Als je suiker toevoegt goed omroeren
  • doe de sinasappel en de citroensap erbij
  • opkloppen en giet het over de sla zet het weg minimaal een half uur in de koelkast
  • heerlijk bij de maaltijd eet smakelijk
Keyword ijsbergsla, ijsbersla yogurt
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Frisse ijsbergsla met yoghurt dressing
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family