Verzamel al je ingredient
haal het blad van de bloemkool snijd de dikste stronk weg.En verklein de roosjes
Maal de bloemkool met het sikkelmes
snijd de kop en de kont van het ui en verwijder de schil. Snij de ui van kop tot staart voor de helft in
kook de uien voor 12 minuten
neem ongeveer 250 gram van de kilo gehakt apart
doe er tomatenblokjes van heinz bij ongeveer een kwart pakje
ruim verdelen
doe er een handje bloemkool rijst bij
snij de verse basilicum fijn
meng alles heel goed
neem de uien uit de pan en laad ze even wat afkoelen
trek voorzichtig de rokken los zorg ervoor dat dit heel blijft .Vul de rok 1 helft met het gehakt mengsel en rol het op zodat de andere helft alles afsluit
Resultaat een gevulde ui
Vul een kom met warm water en doe de blikje tomaten puree erbij
Goed mengen voeg wat olijf olie toe
leg de gevulde uien in de pan en giet het toematenpuree mengsel in de pan heb je iets te weinig gemaakt vul het aan met water
Leg over het geheel een bord. zo gaan de uien niet zweven en spetteren en verlies wordt verminderd
even aan de kook brengen deksel op de pan en 1 uur laten sudderen
wat olie in de pan Bloemkool rijst in de wok kurkuma erover sambal erbij
kook de suger snaps voor ongeveer 5 minuten
zet het gehakt op doe er de slagers gehakt kruiden bij. een scheut woksaus een scheut gember stroop
doe de vers gesneden koriander bij de bloemkoolrijst erbij
sambal erbij en maak een
Als het gehakt te veel vocht bevat tap dit dan af en gooi dit weg
Na een 1 sudderen
Serveer met een gekookt eitje
eet smakelijk