Go Back Email Link
Voor presentatie

Gele bloemkoolrijst met gevulde uien gehakt en suger snaps

Gele bloemkoolrijst doormiddel van kyrkuma met gevulde uien met gehakt en suger snaps
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • wok
  • steelpan
  • braadpan
  • bord
  • foodprocessor

Ingredients
  

  • 1 kg rundergehakt
  • 6 stuk uien
  • 1 stronk basilicum vers plant
  • 1 stronk koriander plant
  • 1 pak tomatenblokjes Heinz
  • 1 stuk bloemkool
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 koffielepels sambal
  • 1 scheut gember siroop
  • 1/2 zakje gehakt kruiden
  • 1 scheut zoete woksaus
  • 1 scheut ketjap mannis (soja saus)
  • 2 blikjes tomaten puree Delmonde
  • 1 zak suger snaps

Instructions
 

  • Verzamel al je ingredient
    presentatire
  • haal het blad van de bloemkool snijd de dikste stronk weg.En verklein de roosjes
    bloemkool
  • Maal de bloemkool met het sikkelmes
    bloemkoolrijst
  • snijd de kop en de kont van het ui en verwijder de schil. Snij de ui van kop tot staart voor de helft in
    uien
  • kook de uien voor 12 minuten
    uien koken
  • neem ongeveer 250 gram van de kilo gehakt apart
    gehakt
  • doe er tomatenblokjes van heinz bij ongeveer een kwart pakje
    tomatenblokjes heinz
  • ruim verdelen
    Voor presentatie
  • doe er een handje bloemkool rijst bij
    Voor presentatie
  • snij de verse basilicum fijn
    basilicum
  • meng alles heel goed
    vullen
  • neem de uien uit de pan en laad ze even wat afkoelen
    uien
  • trek voorzichtig de rokken los zorg ervoor dat dit heel blijft .Vul de rok 1 helft met het gehakt mengsel en rol het op zodat de andere helft alles afsluit
    uienschil/rok
  • Resultaat een gevulde ui
    gevulde ui
  • Vul een kom met warm water en doe de blikje tomaten puree erbij
    saus
  • Goed mengen voeg wat olijf olie toe
    saus
  • leg de gevulde uien in de pan en giet het toematenpuree mengsel in de pan heb je iets te weinig gemaakt vul het aan met water
    ui in saus
  • Leg over het geheel een bord. zo gaan de uien niet zweven en spetteren en verlies wordt verminderd
    bord op ui
  • even aan de kook brengen deksel op de pan en 1 uur laten sudderen
    stoof gerechten
  • wat olie in de pan Bloemkool rijst in de wok kurkuma erover sambal erbij
    kurkuma
  • kook de suger snaps voor ongeveer 5 minuten
    suger snap
  • zet het gehakt op doe er de slagers gehakt kruiden bij. een scheut woksaus een scheut gember stroop
    gehakt
  • doe de vers gesneden koriander bij de bloemkoolrijst erbij
    mengen
  • sambal erbij en maak een
    gele bloemkoolrijst
  • Als het gehakt te veel vocht bevat tap dit dan af en gooi dit weg
    gehakt
  • Na een 1 sudderen
    uien
  • Serveer met een gekookt eitje
    Voor presentatie
  • eet smakelijk
    gevulde uien met gele bloemkool rijst
Keyword bloemkoolrijst, gele bloemkool rijst, gevulde uien