Go Back Email Link
Kippenbol

gevulde kippenbol

heerlijke gevulde kipfilet
5 from 2 votes
Prep Time 20 minutes
Cook Time 29 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 soeplepel
  • 1 folie
  • 1 wok
  • 1 vel bakpapier

Ingredients
  

  • 2 stuk kipfilet
  • 1 pak gehaktballetjes
  • 1 strooisel kippenkruiden
  • 1 scheut ketchup
  • 1 koffielepel zoete sambal
  • 1 pak wokgroente
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 pak geraspte oude kaas

Instructions
 

  • kip kruiden, plaats de folie op je plank, daarop de kipfilet folie erover en platslaan.
    Kippenbol
  • open de voorbereide balletjes gehakt
    Kippenbol
  • pak een soeplepel en vul met balletje ongeveer 5 in een soeplepel dan in de blender 2 x kipfilet 10 balletjes
    Kippenbol
  • blenden grof
    Kippenbol
  • niet te fijn malen
    Kippenbol
  • Kippenbol
  • meet groente af in de soeplepel 2 x per kipfilet bol dus 2 kippennbollen minstens 4 soeplepels met groenten. Groente slinkt bij bakken.
    Kippenbol
  • olie in de pan
    Kippenbol
  • groente en gehakt erin
    Kippenbol
  • scheut ketchup en 2 koffie lepels zoete sambal erin
    Kippenbol
  • even doorbakken
    Kippenbol
  • leg de kipfilet in de soeplepel
    Kippenbol
  • vullen en dicht klappen
    Kippenbol
  • Ondersteboven op de bakplaat met bakpapier zet een schaaltje mayonaise klaar
    Kippenbol
  • smeer de bol in met mayonaise
    Kippenbol
  • kaas erop
    Kippenbol
  • in de oven
    Kippenbol
  • 180 graden 30 minuten ,oven even voorverwarmen
    Kippenbol
  • uit de oven
    Kippenbol
  • serveren
    Kippenbol
  • eet smakelijk
    Kippenbol
Keyword gevulde kip, kipfilet, kippenbol