Gevulde kippenbol
Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten.
Een leuke nieuwe presentatie waarin u eindeloos kan variëren met de vulling. Deze kippenbol is erg lekker
gevulde kippenbol
heerlijke gevulde kipfilet
5 from 2 votes
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 29 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 1 soeplepel
- 1 folie
- 1 wok
- 1 vel bakpapier
Ingredients
- 2 stuk kipfilet
- 1 pak gehaktballetjes
- 1 strooisel kippenkruiden
- 1 scheut ketchup
- 1 koffielepel zoete sambal
- 1 pak wokgroente
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 pak geraspte oude kaas
Instructions
- kip kruiden, plaats de folie op je plank, daarop de kipfilet folie erover en platslaan.
- open de voorbereide balletjes gehakt
- pak een soeplepel en vul met balletje ongeveer 5 in een soeplepel dan in de blender 2 x kipfilet 10 balletjes
- blenden grof
- niet te fijn malen
- meet groente af in de soeplepel 2 x per kipfilet bol dus 2 kippennbollen minstens 4 soeplepels met groenten. Groente slinkt bij bakken.
- olie in de pan
- groente en gehakt erin
- scheut ketchup en 2 koffie lepels zoete sambal erin
- even doorbakken
- leg de kipfilet in de soeplepel
- vullen en dicht klappen
- Ondersteboven op de bakplaat met bakpapier zet een schaaltje mayonaise klaar
- smeer de bol in met mayonaise
- kaas erop
- in de oven
- 180 graden 30 minuten ,oven even voorverwarmen
- uit de oven
- serveren
- eet smakelijk
Keyword gevulde kip, kipfilet, kippenbol
simpel om te maken erg lekker
Wat een heerlijk simpel recept eerst de smaak van de traditionele kip maar dan de vulling wat een zalige verrassing en de kaas heeft niet de overmacht maar geeft het net even die extra bite