We gaan eerst de amandel spijs maken
doe de amandelen in de keuken machine en gebruik hiervoor het hakmesvoeg de suiker bloem en het ei toerasp een halve schil citroen draai het tot een bal en pak het in de folie laat het voor 1 uur rusten buiten de koelkast
na het uur rol de spijs uit met een deegrolleren steek 12 rondje uit die kleine zijn dan de rondje van je koeken maat we gaan nu het deeg voor de koeken maken
Zeef de bloem boven een kom
meng de basterdsuiker en het zout erdoor
Snijd de boter in blokjes en voeg met het 2 eetlepels koude water toe
Kneed snel tot een samenhangende bal. Verpak in vers houdfolie en laat op een koele plaats buiten de koelkast 1 uur rusten.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol met de deegroller de helft van het deeg uit tot een lap van 2 mm dik.
Steek er met de uitsteekvorm 12 rondjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg op elk rondje een rondje amandelspijs en druk een beetje plat.
klop een ei uit in een bakje en smeer de rand goed in rond het amandelspijs leg het tweede rondje deeg erop en druk dit aan met een vork besmeer de koek met ei
Voorverwarm de oven op 170 gradendoe de bakplaat met koeken in de oven 170 graden voor 25 minuten eetsmakelijk