Go Back Email Link
Haaienvinnensoep zonder haai

Haaienvinnen soep zonder haai

Haaienvinnen soep zonder haai.
5 from 1 vote
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Tussendoortje, voorgerecht
Cuisine Chinese, Nederlands
Servings 4
Calories 45.9 kcal

Equipment

  • wok
  • garde
  • kopje
  • schaaltje
  • koffielepel

Ingredients
  

  • 1 stk ei
  • 6 koffielepel aardappelenmeel
  • 2 stk Kippenbouillonblokje Maggie
  • 1 pak ham

Instructions
 

  • Neem een ei en scheid je het wit van het de dooier.
    Alleen het eiwit gebruik je
    klop het eis luchtig op (je ziet dan belletjes) laat het in het bakje staan voor straks
  • Doe 2 bouillonblokjes in een maatbeker en vul dit met 500 ml HEET water
  • doe de bouillon in de wok en breng het aan de kook
  • als de bouillon kookt zet het vuur half hoog
  • Voeg in een klein kopje 3 koffie lepels met aardappelzetmeel vul dit met KOUD water
  • Breng het mengsel al roerend in de soep de soep moet een beetje geleiachtig worden
    indien niet voldoende herhaal vorige stap
  • 30 seconden laten koken en goed roeren
  • Voeg nu het eiwit toe
    Wel snel blijven roeren met de gaarde. het resultaat is een troebele geleiachtige soep
  • Neem het pak ham
  • Snij er plakjes van af en deel dit in drie stukken
  • Verdeel de ham in het midden van de soep en serveer het ...eet smakelijk

Notes

Vet 2 g  
Verzadigd 0,5 g  
Meervoudig onverzadigd 0,3 g  
Enkelvoudig onverzadigd 0,6 g  
Cholesterol 2 mg  
Natrium 501 mg  
Kalium 53 mg  
Koolhydraten 3,8 g  
Voedingsvezels 0 g  
Eiwitten 3,2 g  
Vitamine A 0 IU Vitamine C 0,1 mg
Calcium 10 mg IJzer 0,9 mg
Vitamine B6 0 mg Vitamine B12 0,2 µg
Magnesium 7 mg
Keyword haai, haaienvinnen, haaienvinnensoep