Go Back Email Link
Konijnenbout

Konijnenbout

Paul
heerlijke konijnenbout
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 15 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 133 kcal

Equipment

  • braadpan
  • suderplaat

Ingredients
  

  • 2 stk konijnenbout
  • 1 pak boter
  • 1/2 liter water of wijn

Instructions
 

  • maak de konijn gereed kijk of het vlees goed blank is verwijder eventueel overig spierweefsel
    als het konijn bevroren is en of niet goed blank zet het dan in een emmer met zoutwater voor een paar uur
  • doe 500 gram boter in de pan
  • braad het konijn aan beide zijde lichtbruin
  • zorg dat het konijn goed onder de boter staat
  • vul dit aan met water of indien u dit lekkerder vind met wijn.
  • zet een sudderplaat op de kleinste pit en vuur laagste stand
  • deksel erop en laten sudderen voor tenminste 2 uur het konijn is gaar als het bijna van het bot afvalt
  • Eet smakelijk
Keyword konijn,konijnenbout