Go Back Email Link
speklap

Krokante speklapjes

Krokante speklapjes knisperig en zeer krokant gebakken
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • aluminium bakjes
  • bbq
  • 2 braadpannen voor de pan versie

Ingredients
  

  • 4 stuk speklapjes a la minuut (dun)

Instructions
 

  • snij de speklapjes door de helft
    speklap
  • doe er water bij totdat ze onder water staan
    speklap
  • als het water kookt vuur laag en een half uur laten sudderen
    speklap
  • op kwart stand
    temperatuur
  • de speklapjes zijn nu wit en uitgebleekt
    speklap
  • bak ze om en om iedere 5 minuten omdraaien totdat je die donkere mooie bruine kleur krijgt
    speklap
  • knapperig en krokant eetsmakelijk
    speklap
  • En nu de pan versie
  • snij de speklappen door de midden
    speklap
  • verdeel ze in de koude braadpan (Let op gebruik geen aluminium pan deze worden te heet)
    speklap
  • met water bedekken
    speklap
  • aan de kook brengen
    speklap
  • deksel erop tot het water kookt
    speklap
  • als het water kookt laag vuur en half uur laten sudderen
    speklap
  • zet een tweede pan klaar
    speklap
  • vuur laag
    temperatuur
  • doe de stukken over in de andere pan
    speklap
  • zorg dat je goed verdeeld
    speklap
  • Braad de stukken op laag vuur 5 minuten en dan omdraaien herhaal dit totdat de mooie donkere kleur ontstaat
    speklap
  • Server warm of koud ,bij de maaltijd of met wat zout als snack
    speklap
Keyword hard gebakken, knisperig, krokant, speklapjes